Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


juli 2005

3e Dag van de Baanatletiek 19 november 2005

Op zaterdag 19 november 2005 zal op het Nationaal Sportcentrum Papendal de 3e Dag van de Baanatletiek georganiseerd worden. Op deze dag staat informatie over nieuwe en succesvolle initiatieven met betrekking tot de baanatletiek centraal. Het thema van deze dag is 'Samen Sterk' (samenwerking door clubclustering).

Deze dag is bedoeld om de baanatletiek diverse stimulansen te geven die er toe moeten leiden dat de baanatletiek in Nederland attractiever wordt, meer deelnemers en bezoekers gaat trekken en ook interessant wordt voor personen die de baanatletiek minder prestatief maar meer als recreatiesport willen beoefenen. Daarnaast zal ook veel aandacht worden besteed aan de randvoorwaarden die ondersteunend zijn aan het met plezier kunnen beoefenen van de baanatletiek. Om die reden is de 3e Dag van de Baanatletiek van groot belang voor verenigingskader, bestuurders, trainers en jury- en commissieleden. Echter iedereen die de (baan)atletiek een warm hart toedraagt is welkom.

Presentaties, workshops en praktijkdemo's

In het ochtendprogramma zullen enkele plenaire presentaties worden verzorgd, en in het middagprogramma kan weer gekozen worden uit een groot aantal verschillende interactieve presentaties, workshops en praktijkdemo's die in drie blokken (parallelsessies) worden aangeboden. Extra aandacht krijgen onderwerpen voor trainers. Zo'n 25 presentaties, workshops en parktijkdemo's worden verzorgd door een groot aantal gerenommeerde presentatoren. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen per presentatie/ workshop/praktijkdemo worden deze één of meerdere malen aangeboden.

Inschrijven

De brochure met compleet programma en inschrijfformulier is nu beschikbaar (zie Programmaboekje en Inschrijfformulier als PDF-bestand) en via het bondsbureau (info@knau.nl) aan te vragen. In deze brochure vindt u meer informatie over de inhoud van het programma.
De brochure is met de verenigingszending van 7 september toegestuurd aan alle verenigingen en naar een bestand van zo'n 2500 trainers (o.a. JAL, AT en Coach B)
Voor KNAU-verenigingen is er een speciale korting indien met drie of meer (kader)leden wordt ingeschreven!

Inschrijven vóór 1 november 2005!

Programmaoverzicht

3e Dag van de Baanatletiek 19 november 2005

09.00 - 9.30 uur Ontvangst deelnemers met koffie en thee; mogelijkheid tot bezoeken van sportmarkt
09.30 - 9.35 uur Opening door dagvoorzitter Onno Zwart (Marktplan Adviesgroep)
09.35 - 9.45 uur Inleiding: 'Baanatletiek heeft goede weg teruggevonden!'
door Wim Slootbeek, vice-voorzitter KNAU
09.45 - 10.15 uur 1e Plenaire Presentatie: 'De vereniging op survival: over het boeien en binden van vrijwilligers' door Bart Wams, senior projectleider en -adviseur bij CIVIQ (instituut voor vrijwillige inzet)
10.15 - 10.45 uur 2e Plenaire Presentatie: 'Communiceren moet je leren: praktijktips voor trainers en coaches' door Bert de Cuyper, sportpsycholoog en verbonden aan de KU Leuven
10.45 - 11.10 uur Pauze
11.10 - 11.55 uur Atletiekforum met als onderwerp: 'Samen Sterk' (wat/hoe kan je van elkaar leren/samenwerken) onder leiding van dagvoorzitter Onno Zwart.
Deelnemers aan het forum zijn:

1) Klaas Pollema (Stichting Atlas Sittard; regionaal talent- en trainingscentrum, met name polsstokschool);

2) Eddy Kiemel (oprichter Team Heart Vital; begeleiden van MiLa talent in de regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe);
3) Henk de Haan (KNAU Jeugdatletiekdag georganiseerd door Regio 12 Dordrecht);

4) Martien Franken (West-Brabantse Schoolatletiek, Regio 6) 11.55 - 12.45 uur Lunch
12.45 - 13.45 uur 1e Keuzeblok (10 min. wisselpauze tussen blokken) 13.55 - 14.55 uur 2e Keuzeblok
15.05 - 16.05 uur 3e Keuzeblok
16.05 - 16.20 uur Plenaire afsluiting met 'Mystery Guests' en aansluitend borrel

Home