Ingezonden persbericht

Zaterdag 19 november / Theatergroep Schuim
Op zaterdag 19 november as vindt in de theaterzaal van XL De Ateliers een theatersport wedstrijd plaats.
Theatersport is een improvisatievoorstelling in de vorm van een wedstrijd. Twee teams dagen elkaar uit tot het spelen van scenes. Zij geven aan wat voor soort scene zij gaan spelen en vragen aan het andere team om een soortgelijke spelvorm te kiezen. De ingredienten van de scene - de karakters, de relatie tussen de karakters, de plaats van handeling, de inhoud, de stemming enzovoort - vragen de spelers aan het publiek. Met de suggesties van het publiek spelen de acteurs een (kort) stuk.

Het publiek kan tijdens scenes rozen gooien om hun bewondering te laten blijken voor mooie momenten en het mag met natte sponzen naar de rechters gooien als blijk van afkeuring van hun beslissing. Zo ontstaat een heuze wedstrijd met aan het einde van de avond een winnaar en een nummer twee.

Reserveren
Indien u belangstelling heeft voor deze voorstellingen raden we u aan te reserveren. Reserveren kan via onze website www.xldeateliers.nl of telefonisch via telefoon 06 - 22 -84 84 11. Indien er nog kaartjes beschikbaar zijn kunt u deze uiteraard ook kopen aan de kassa. Deze is vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling geopend. De entree voor beide voorstellingen bedraagt ¤ 10,- per persoon. Om de voorstellingen te kunnen zien dient u lid te zijn van XL Het Theaterhuis. Lidmaatschap bedraagt ¤ 5,- per seizoen (sept/juni). leden profiteren van kortingen en gratis voorstellingen. Voor houders van studenten en scholieren passen is het lidmaatschap gratis. hetzelfde geldt voor houders van een CJP.