Gemeente Doetinchem


Doetinchem 2020

Doetinchem 2020 is het project van de gemeente Doetinchem dat het antwoord zoekt op de vraag: `Hoe ziet de gemeente Doetinchem er in 2020 uit?'

Het antwoord op deze vraag wordt beschreven in het toekomstperspectief van Doetinchem. Dit toekomstperspectief wordt de leidraad voor de ontwikkeling van de stad, en is richtinggevend voor vele beleidsterreinen. Het is leidend voor het sociale en culturele beleid, voor het economische beleid en voor het ruimtelijke beleid. In het toekomstperspectief worden keuzes gemaakt over Doetinchem in relatie tot de regio en de provincie en over kwesties als welzijn, onderwijs, werkgelegenheid en bereikbaarheid. Het beschrijft dus wat voor soort stad Doetinchem in 2020 wil zijn.

Het gemeentebestuur van Doetinchem wil haar inwoners betrekken bij het opstellen van haar visie op de toekomst. Zij hecht veel belang aan de meningen van haar inwoners. Om achter uw mening te komen vraagt het gemeentebestuur in enquête om uw reactie.

In de enquête treft u tien dilemma's die gaan over het leven, wonen, werken en recreëren in Doetinchem. Per dilemma kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat. Onder elk dilemma is er ruimte voor een toelichting. Het gemeentebestuur ziet uw reactie als een advies over de richting die de komende jaren ingeslagen moet worden. Het gemeentebestuur wil dan ook graag van zoveel mogelijk mensen weten wat hun mening is over de dilemma's. U kon tot en met 3 juli 2005 de enquête invullen.

De enquêteresultaten zijn verwerkt tot zgn. rechte tellingen. In totaal hebben 449 mensen de enquête ingevuld.
Per dilemma is een korte beschrijving van het enquêteresultaat opgesteld. De vele opmerkingen die aan de enquetes zijn toegevoegd, zijn in het verslag meegenomen. Klik onder 'zie ook' op 'enquete Toekomstperspectief' om het enquêteresultaat te lezen.

Op 29 juni zijn verschillende workshops gehouden op de Dag van de Toekomst. Vertegenwoordigers van allerlei Doetinchemse instellingen, bedrijven, organisaties en gemeenteraadsleden gingen daar met elkaar in discussie over de toekomst van Doetinchem. Ook deze meningen komen terug in het eindrapport.

Op 18 augustus spreken leden van dorps- en wijkraden binnen de gemeente Doetinchem met elkaar. Ook dit geeft weer informatie voor het eindrapport.

Met jongerenorganisatie Plutus worden afspraken gemaakt om met een aangepaste enquête bij de start van het schooljaar jongeren op straat te interviewen.

In de loop van september wil de gemeente Doetinchem een bijeenkomst organiseren waarbij landelijke beleidsmakers de in Doetinchem verzamelde gegevens tegen het licht houden. Ook hier zullen conclusies uit getrokken worden.

In november komt de Toekomstvisie 2020 in de gemeenteraad aan de orde.

Analyse enquete...