Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sint vraagt hulp aan Amsterdamse kinderen

MADRID, woensdag 9 november - Bewoners van Amsterdam dreigen pakjesavond dit jaar zonder pakjes te moeten vieren. Geldpiet raakte het geld van Sinterklaas, de 'Pietermannen', voor de geschenken kwijt op zijn tocht door de hoofdstad. Vanuit Spanje roept Sint alle kinderen van Amsterdam op hem te helpen aan de benodigde 'Pietermannen'. Deze kunnen zij printen op www.sintinamsterdam.nl en vervolgens ingekleurd inleveren bij de goedheiligman.

Geldpiet reist elk jaar vooruit om het geld van Sint-Nicolaas, de zogeheten Pietermannen, veilig over te brengen naar Nederland. Onderweg naar de kluis van de Rabobank is de trouwe knecht het cadeaugeld kwijtgeraakt. Over diefstal is volgens de Amsterdams politie niets bekend. Waarschijnlijker is het dat de geldzak van Piet achter een schoorsteen is blijven haken. Deze onachtzaamheid laat zich volgens betrokkenen verklaren door het feit dat Geldpiet al enige tijd verliefd is op een Inpakpietje. "Je kunt niet tegelijk met je hoofd in de wolken én op het dak zijn", aldus een makker van Geldpiet.

Aangezien de zak met geld niet is teruggevonden, vreest Sint niet genoeg Pietermannen te hebben voor de Amsterdamse pakjes. Daarom doet hij via kranten en AT5 een noodoproep aan alle kinderen van Amsterdam. Zij kunnen speciale Pietermanbiljetten downloaden en printen via www.sintinamsterdam.nl. Kinderen kunnen de ingekleurde Pietermannen inleveren tijdens de intocht op 20 november, in het tijdelijke werkpaleis van Sint in het Scheepvaartmuseum op 27 november of bij een vestiging van de Rabobank in Amsterdam. "Sint heeft alle hoop dat het goed komt", aldus een woordvoerder van de goedheiligman. "Amsterdamse kinderen staan bij hem bekend als daadkrachtig, slim en zoet."

Meer informatie?
Sint Nicolaas Commissie
Sandra Boer
sandraboer@h-o-i.nl
06 55196542

www.sintinamsterdam.nl
Voor alle informatie over de activiteiten van Sinterklaas in Amsterdam, inclusief de agenda van Sint, leuke voorleesverhalen, kleurplaten en belangrijke nieuwtjes.

Informatie over Sint in Amsterdam.

Dit jaar wordt de 67ste intocht van Sint Nicolaas in Amsterdam georganiseerd. Vanaf januari zijn de vrijwilligers en helpers van Sint al weer in de weer om alles te organiseren. Wat staat er allemaal te gebeuren?

De intocht
Op zondag 20 november komt Sint Amsterdam binnen. Met zijn stoomboot en volgboten vol Pieten. Honderden boten met Amsterdamse ouders en kinderen varen met Sinterklaas mee. Langs de kanten staan mensen te zwaaien. Vanaf de woonboten, soms nog in badjas, kijken de bewoners toe. Onder begeleiding van al deze mensen, vaart Sinterklaas naar het Scheepvaartmuseum, waar hij gedurende zijn verblijf in Amsterdam zijn Werkpaleis heeft. Hier wordt hij welkom geheten door de burgemeester.

In alle vroegte wordt begonnen met het opstellen van de stoet. Aan het eind van de ochtend vertrekt Sinterklaas namelijk met ruim 500 (!) Pieten, Amerigo zijn paard, koetsen, praalwagens, pakjesauto's, drumbands, stripfiguren en nog veel meer via de Dam naar het Leidseplein. Daar spreekt hij, ruim vier uur later, alle ouders en kinderen van Amsterdam toe vanaf het bordes van de Stadsschouwburg.

Sint-in-Amsterdam-weetjes
67ste intocht / 500 Zwarte Pieten (vrijwilligers) en evenzoveel nette Pietenpakken / 3500 kg snoepgoed en pepernoten / in 2004 350.000 mensen bij de intocht / ruim 50 'year-round' vrijwilligers / ruim 200 vrijwilligers in de maand november / 5 drumbands / Werkpaleis van Sint Nicolaas in het Scheepvaartmuseum waar ruim 2500 kinderen en hun ouders op af komen

house-of-initiatives
KNSM laan 781
1019 LJ Amsterdam
06 55196542
020 4204645 (prive)
sandraboer@h-o-i.nl
www.house-of-initiatives.nl

ABN AMRO: 47.96.74.833
KVK: 34212232
BTW: NL1308.23.880.B01