TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 16-11-2005

Televisie
PORTRET VAN EEN PASSIE
Uitzending zondag 20 november
Nederland 2 - 11.30 uur

GUUS VERSTRAETE OVER ZIJN PASSIE VOOR TV MAKEN

Programmamaker Job Cieraad geeft zondag 20 november in PORTRET VAN EEN PASSIE een gezicht aan de naam die bij elke Nederlander al talloze malen over het beeldscherm rolde. Hij praat met regisseur Guus Verstraete over zijn passie voor televisie maken. Zijn fascinatie voor televisie, grote werklust en ambitie maakten hem tot een belangrijke beeldbepaler van de Nederlandse televisie. Hij blikt terug op een glansrijke carrière en constateert met weemoed dat de grote televisieshows tot het verleden behoren. "Het is niet zo gek dat de theaters voller zitten dan ooit. Op televisie is geen show en spektakel meer te vinden."

Dat het in goede banen leiden van een live-uitzending groot vakmanschap en discipline vereist, zien we als we met hem meekijken achter de schermen van het VARA-programma PaPaul. Ook op de vormgeving van grote theaterproducties drukt Guus zijn stempel. Hoe dat in zijn werk gaat, zien we bij een productie waarbij hij samenwerkt met zijn partner Simone Kleinsma.

Hoewel zijn werk zijn lust en zijn leven is, is er ook nog ruimte voor een andere passie: autorijden. Op het circuit van Zandvoort demonstreert hij samen met goede vriend Oger het plezier voor deze sport.

In het programma PORTRET VAN EEN PASSIE zijn portretten te zien van Nederlanders die op het gebied van kunst en cultuur hun sporen hebben verdiend. De werkterreinen lopen uiteen van theater en televisie tot beeldende kunst. De verbindende factor vormt de passie waarmee of waardoor zij hun bijzondere prestatie kunnen neerzetten.