Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Bennekom - trucker strandt met oplegger in bos

Publicatiedatum: 20-11-2005 14:30:15

Een 46-jarige trucker uit Waarder is zaterdagochtend vroeg op de Horalaan in Bennekom met zijn combinatie gestrand in een bos. De man raakte daarbij niet gewond. Zijn combinatie liep rondom schade op en stond muurvast tussen de bomen. Buurtbewoners waarschuwden rond kwart voor vijf in de ochtend de politie nadat ze door een enorm kabaal gewekt waren. Politieagenten troffen de man even later bij zijn truck aan. De man bleek onder invloed van alcohol maar weigerde mee te werken aan een adem- of bloedonderzoek. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk en wordt nader door de politie onderzocht. De trucker werd wel aangehouden omdat hij de agenten op een gegeven moment bedreigde met geweld. Het rijbewijs van de trucker is door de politie ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Ede - bus maakt noodstop bij ruzie: één gewonde
Publicatiedatum: 20-11-2005 14:29:24

Een 35-jarige vrouw uit Ede is vrijdagmiddag op de Lindenhorst in haar woonplaats gewond geraakt in een lijnbus. De bus moest als gevolg van een ruzie een noodstop maken, waardoor de vrouw in de bus viel. Het slachtoffer had als gevolg daarvan schouderletsel opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Door de politie is kort na het voorval een
40-jarige Edenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij de ruzie betrokken te zijn geweest. De chauffeur van de bus had tegenover de politie verklaard dat de Edenaar de bus in was komen lopen na een verkeerssituatie. Daarbij zou de Edenaar zich kennelijk geïrriteerd hebben en was boos de bus ingelopen. Tussen de chauffeur en de Edenaar was een woordenwisseling zo hoog opgelopen dat er een handgemeen volgde. Aangezien de bus toen al reed zag de chauffeur zich genoodzaakt een noodstop te maken. De Edenaar ging er na het incident vandoor. Hij kon later op de avond door de politie worden aangehouden. Dat man ontkende echter de chauffeur mishandeld te hebben. Justitie besloot de Edenaar te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Ede - Edenaar gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 20-11-2005 14:28:33

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Hofbeeklaan met de Munnikenhof in Ede is zaterdag een 27-jarige man uit Ede gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks kwart over vijf op een snorfiets over de Hofbeeklaan. Ter hoogte van de Munnikenhof werd hij aangereden door een automobilist, een 63-jarige man uit Veenendaal. De Veenendaler was uit tegenovergestelde richting aan komen rijden en reed linksaf de Munnikenhof in. Daarbij zag hij de Edenaar kennelijk over het hoofd. Het slachtoffer had als gevolg van de aanrijding vermoedelijk een gebroken sleutelbeen opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er bij geen van beide betrokkenen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Stroe - auto tegen boom: bestuurder licht gewond
Publicatiedatum: 20-11-2005 14:27:59

Een achttienjarige automobilist uit Lunteren is zaterdagavond licht gewond geraakt nadat hij op de Ravenweg in Stroe tegen een boom was gereden. Politie, brandweer en ambulancedienst rukten even na elf uur gezamenlijk uit nadat een melding was ontvangen dat er bij het ongeval iemand bekneld zou zijn geraakt. Eenmaal terplekke bleek daar geen sprake van te zijn. De automobilist bleek alleen een kniewond te hebben die door ambulancepersoneel behandeld werd. De Lunterenaar verklaarde tegenover de politie dat hij had moeten uitwijken voor een tegenligger waarna hij tegen een links van de weg staande boom was gebotst. Ook had hij een hek geraakt. Volgens de politie zou de dichte mist ook een rol hebben gespeeld bij het ongeval. Bij de Lunterenaar was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Wageningen - winkeldief op de vlucht aangehouden
Publicatiedatum: 20-11-2005 14:27:12

Een 49-jarige Wageninger is zaterdagochtend in zijn woonplaats door de politie aangehouden. De man zou in een zaak aan de Stadsbrink winkeldiefstal hebben gepleegd maar zette het na ontdekking op een lopen. Een agent in vrije tijd zag omstreeks half twaalf twee personeelsleden van de zaak in bedrijfskleding hard achter de Wageninger aan rennen. Daarbij zag hij ook dat de Wageninger allerlei levensmiddelen van zich af gooide. De agent greep vervolgens in en wist de man samen met de personeelsleden van de zaak aan te houden. De man werd vervolgens overgedragen aan dienstdoende collega's. De Wageninger kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt en is weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Harskamp/Garderen - alcoholcontroles

Publicatiedatum: 20-11-2005 14:26:36

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zaterdagavond alcoholcontroles gehouden in Harskamp en Garderen. Daarbij is in totaal 5 keer proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Van half vijf tot acht uur controleerde het VHT op de Otterloseweg in Harskamp. Van bijna 300 bestuurders werden blaastesten afgenomen. Twee van hen bleken de limiet van 0,51 te hebben overschreden (hoogste promillage was 0,79). Daarnaast werden nog 10 bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen: 4 voor te hard rijden, 4 voor het rijden zonder gordel, 1 voor het rijden zonder helm en 1 voor het rijden op een opgevoerde brommer. In Garderen werden tussen acht en half twaalf gecontroleerd op de Hogesteeg. Daarbij werden 412 blaastesten afgenomen van bestuurders. Dat had voor drie bestuurders gevolgen die te diep in het glaasje hadden gekeken. Het hoogst gemeten promillage was 0,88 (ruim anderhalf keer de norm). Daarnaast werden nog 8 bekeuringen uitgedeeld: 3 voor te hard rijden, 1 voor het rijden zonder autogordels, 1 keer voor het onnodig geven van (licht)signalen en 3 voor het rijden op een opgevoerde brommer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---