Gemeente Bernheze


Verbeterde dienstverlening gemeentehuis

Op 21 november 2005 is het vernieuwde gemeentehuis klaar. We starten dan ook met onze nieuwe vorm van dienstverlening in de verbouwde publiekshal. De afgelopen jaren is hier hard aan gewerkt. Nu moet het echt gaan gebeuren.

Diensten

Gemeenten zijn gewend om te denken in termen van aanbod van diensten: de gemeente verkoopt paspoorten, de gemeente verstrekt uitkeringen, verleent een bouwvergunning, enzovoortc. Overheden kijken hierbij niet altijd goed naar de wensen van hun klanten. Burgers vragen zich af waarom ze voor het ene product bij afdeling X moeten zijn en voor het andere product bij de afdeling Y. Bij de gemeente word je van het kastje naar de muur gestuurd, vinden veel mensen.

Dit moet anders. Gemeenten gaan steeds meer denken vanuit de vragen van de klant. Dit betekent een geheel andere organisatie achter de dienstverlening. Ook Bernheze heeft deze uitdaging enthousiast opgepakt.

Eén plek

Wat is er voor u als inwoner veranderd? Het belangrijkste is dat er één plek is gekomen waar alle gemeentelijke diensten worden verkocht. Zie het als een soort gemeentewinkel. In de nieuwe publiekshal aan de Misse in Heesch bevinden zich alle balies en een centrale receptie. Er is een nieuw elektronisch verwijssysteem op een centrale plek in de hal. U kiest daar het product uit waarvoor u komt en vervolgens wordt u naar de juiste baliemedewerker verwezen.

Wanneer u voor meerdere producten komt kunt u in principe al uw vragen aan dezelfde medewerker stellen.

Telefoon

Deze bundeling van de loketten is ook doorgevoerd in de telefonische dienstverlening. In ons nieuw telefonische loket zijn tijdens kantooruren altijd medewerkers beschikbaar om uw vragen, zo mogelijk, meteen te beantwoorden. Als u vanaf 21 november 2005 belt met de gemeente (0412) 45 88 88 krijgt u een keuzemenu. Via dit keuzemenu komt u direct bij de juiste medewerker terecht.

Website

Ook onze elektronische dienstverlening is verbouwd. Via de website van de gemeente Bernheze kunnen steeds meer producten en diensten direct worden opgevraagd. We zijn er trots op dat een onafhankelijke instantie de website van Bernheze onlangs in de top 50 heeft geplaatst van de bijna 500 internetsites van gemeenten. Het adres is www.bernheze.org.

Verbetering

We hebben nog vele andere verbeteringen doorgevoerd in onze dienstverlening. Sommige zijn voor u zichtbaar, andere niet. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat u het als klant ook echt als verbetering ervaart, want daar gaat het natuurlijk om. Het verbouwde gemeentehuis is een middel om u beter van dienst te kunnen zijn.