Gemeente Ede

nummer 2238 / Ede, 15 november 2005

Definitieve ingang binnenkort in gebruik

Stadskantoor opent haar deuren aan de Doelenstraat

Enkele jaren geleden nam de gemeente Ede het stadskantoor De Doelen in gebruik. Werknemers en bezoekers gebruikten altijd nog de tijdelijke ingang aan het Raadhuisplein. Vanaf maandag 21 november komt daar verandering in. De tijdelijke ingang is dan uitsluitend voor personeel toegankelijk. Bezoekers moeten op de kopse kant van het gebouw naar binnen, aan de Doelenstraat. De receptie en het gemeentelijk infocentrum worden verplaatst naar de nieuwe ingang, zodat medewerkers van de gemeente de bezoekers meteen van dienst kunnen zijn.

In stadskantoor De Doelen werken ruim honderd ambtenaren. Het Gemeentelijk Infocentrum (GIC) is ondergebracht bij de receptie bij de (nieuwe) hoofdingang. Bij het GIC krijgen bezoekers informatie over algemene zaken die de gemeente aangaan. Ook liggen hier de raadsstukken ter inzage.

Infocentrum Bouwen, Wonen, Milieu
Als bezoekers voorbij de receptie de trappen oplopen, komen zij terecht aan de balie van het infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu. Dit infocentrum trekt gemiddeld zon honderd bezoekers per week. Zij kunnen vijf dagen per week terecht voor informatie over een aanvraag van onder andere een bouw-, milieu- en/of kapvergunning. Ook voor uitwegvergunningen en reclamevergunningen kunnen bezoekers langskomen. In het infocentrum ligt uiteenlopende informatie ter inzage, zoals bestemmingsplannen en kadastrale gegevens. Het Wooninfocentrum (WIC) is hier ook ondergebracht. Het WIC geeft ondermeer informatie over alle nieuwbouwplannen in de gemeente.

Openingstijden
De openingstijden van de receptie zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Het infocentrum Bouwen Wonen en Milieu is op deze dagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur Elke eerste vrijdag van de maand is dit infocentrum tot 20.00 uur open.

Expositie 'Ede in Ansicht'
Vanaf 17 november is in stadskantoor De Doelen de expositie 'Ede in Ansicht' te zien. Deze expositie laat bezoekers aan de hand van oude ansichtkaarten een aantal ontwikkelingen van Ede zien van begin 1900 tot nu. De expositie is tijdens de openingstijden van de receptie te bekijken.

Eerder gesloten
Vanwege werkzaamheden is Stadskantoor De Doelen en daarmee het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu op 17 november om 16.00 uur gesloten. Op 18 november is de tijdelijke ingang aan het Raadhuisplein 2 nog één dag in gebruik. Vanaf maandag 21 moeten bezoekers de draaideur aan de Doelenstraat gebruiken.

---