Gemeente Gilze en Rijen

18 november 2005
Voortzetting van samenwerking GebiedsGerichte Aanpak verkeer en vervoer Midden-Brabant

Wethouder I. Scheifes-Coenen zal namens het college op 2 december aanstaande het nieuwe Samenwerkingsconvenant GebiedsGerichte Aanpak verkeer en vervoer regio Midden-Brabant ondertekenen. Het convenant geldt voor de periode 2006 - 2009.

Gilze en Rijen werkt al sinds 1999 in het Regionaal Overleg Midden-Brabant samen op het gebied van verkeer en vervoer. Deze samenwerking is in de loop der tijd steeds belangrijker geworden. Omdat regiobreed is ingestemd met voortzetting en het uitwerken van een nadere invulling, is een nieuw convenant opgesteld.

In eerste instantie kwam de samenwerking binnen het GGA neer op gezamenlijke projecten als dat tenminste meerwaarde opleverde en elkaar informeren over beleid en projectuitvoering. De praktijk is inmiddels zo dat de regionale samenwerking in beleidsinhoudelijk, bestuurlijk organisatorisch en financieel opzicht niet meer weg te denken is.

De GGA maakt met de intentie om Midden-Brabant zo goed mogelijk te ontwikkelen, beleidsvormende keuzes die ook het provinciaal beleid beïnvloeden (denk aan het nieuwe Provinciale Verkeers- en Vervoersplan, het PVVP+). Maar ook kan bijvoorbeeld vanuit het GGA het stads- en streekvervoer goed op elkaar afgestemd worden. Bovendien is een goede samenwerking belangrijk om tot een goed maatregelenpakket te komen, omdat de Provincie alleen nog op regionale pakketten cofinanciering verstrekt.

De deelnemende partijen in het GGA zijn de gemeenten Gilze en Rijen, Dongen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk, Rijkswaterstaat, Provincie en Politie. Op ad hoc-basis kunnen maatschappelijke organisaties en belangenbehartigers deelnemen. Top