Gemeente Appingedam

21-11-2005 Wijziging routes afvalinzameling!

Wijziging routes afvalinzameling!

In onze gemeente wordt tot nu toe wekelijks het gft- en restafval ingezameld. Daarvoor heeft u van de gemeente een duobak gekregen. Zoals u misschien gehoord heeft, gaat de afvalinzameling binnenkort veranderen en wordt uw duobak vervangen. Dat omruilen moet zijn afgerond voor 5 december: vanaf dan heeft u twéé minicontainers die u om de week kunt aanbieden: één voor gft-afval, en één voor restafval. Op dat moment veranderen ook de routes: er wordt dan nog maar één dag in de week opgehaald, op donderdag!

Vanaf week 49 wordt uw afval voor het eerst op de nieuwe manier opgehaald. Voor het inzamelen wordt dan ook voor een deel van de route een nieuwe auto met zijbelading gebruikt. Dat betekent dat u in dat geval de grijze en groene minicontainer op een andere manier moet aanbieden, namelijk met het handvat van de weg áf. Dat is precies tegenovergestelde aan de manier waarop u dat nu doet. De zijbelader gaat rijden met ingang van donderdag 8 december, de week van de grijze minicontainer. De containers die buiten staan, worden dan beplakt met een blauwe sticker. Die sticker geeft aan hoe u uw container voortaan precies moet neerzetten. De week erna wordt de groene minicontainer geleegd. Dan krijgen ook alle groene containers die buiten staan een sticker opgeplakt. Heeft u uw container niet buiten gezet? Dan krijgt uw container een sticker tijdens de eerstvolgende keer dat uw minicontainer door de zijbelader wordt geleegd.

Eén inzameldag!
De huidige inzamelroutes komen te vervallen, voortaan wordt al het afval op donderdag opgehaald. In iedere oneven week wordt het restafval opgehaald (de grijze minicontainer) en iedere even week het gft-afval (de groene minicontainer). De eerste keer kunt u uw minicontainer gewoon op de normale plaats neerzetten. De keren daarna moet u hem neerzetten op de plaats waar de ophaaldienst hem na het legen heeft neergezet. Op die plaats kunt u voortaan ook uw groencontainer neerzetten.

Uw afval aanbieden:

- Uw minicontainer moet op de dag van inzamelen vóór 07.30 uur buiten staan.

- Het deksel van uw minicontainer moet gesloten zijn.
- De minicontainer mag niet te zwaar beladen worden (maximaal 75 kilogram).

- U mag geen afval naast of op de container plaatsen.
- De zijbelader werkt het snelste als de minicontainers allemaal netjes naast elkaar op de stoeprand zijn neergezet.
- Zet uw minicontainer altijd op de plaats neer waar wij hem achterlaten na het legen.

- Plaats de container met het handvat van de weg áf.
- De ideale afstand tussen de containers is 30 cm. (de breedte van een stoeptegel).

Voor vragen kunt u tussen 8.00 en 12.30 uur bellen met het meldpunt Onderhoud en Beheer 691164