Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Steve Stevaert ontvangt BTTB-prijs van openbaarvervoergebruikers

19 november 2005

Zaterdagmiddag reikte de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers in Gent de BTTB-prijs uit aan Limburgs gouverneur Steve Stevaert. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of instantie die iets opmerkelijks en waardevols realiseerde voor de
openbaarvervoergebruikers. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de BTTB kreeg deze uitreiking een extra dimensie: de BTTB zocht naar een instantie of een persoon die de afgelopen jaren voor een trendbreuk zorgde op het vlak van openbaar vervoer.

Hierbij kwam de reizigersbond uit bij Steve Stevaert. Reeds toen hij burgemeester van Hasselt was profileerde hij zich als fervent voorstander van openbaar vervoer met onder meer de uitbreiding van het Hasseltse net - via cofinanciering van de stad - en de invoering van de gratis bussen. Als Vlaams minister van mobiliteit voerde hij de tariefvereenvoudiging door bij De Lijn en werden het nultarief voor 65+'ers en de goedkope pasformules 'Omnipas' en 'Buzzy Pazz' ingevoerd. Eén van de hoogtepunten was de invoering van de basismobiliteit in Vlaanderen, waarbij aan de hand van een aantal criteria het recht op mobiliteit wordt gegarandeerd. Ook het inruilen van de nummerplaten in ruil voor een gratis abonnement werd en is nog steeds een succes.

Dit alles resulteerde jaar na jaar in een stijging van het aantal OV-gebruikers en een uitbreiding van het OV-aanbod.

De BTTB wenst de gouverneur nog veel succes in zijn verdere loopbaan en met zijn voorstellen voor sneltrams in Limburg, "sprekende" haltes voor visueel gehandicapten, enz.

terug Niet alleen wegens de gratis bussen...