Robeco

r o b e c o : b e l e g g e n i n v a s t g o e d m e t a a a h o o f d s o m g a r a n t i e
Robeco: Beleggen in vastgoed met AAA hoofdsomgarantie 21 nov 2005

Vandaag start de inschrijving op de Robeco Vastgoed Obligatie dec 05/15 (eur). De Robeco Vastgoed Obligatie maakt het voor het eerst mogelijk om te beleggen in kantorenvastgoed, met een AAA-hoofdsomgarantie op de einddatum door de Rabobank. De inleg wordt deels gebruikt voor de hoofdsomgarantie, die er voor zorgt dat op de einddatum minimaal de inleg wordt uitgekeerd. Met het andere deel van de inleg wordt economisch gezien belegd in circa vijftien tot twintig kantoorgebouwen op Nederlandse A-locaties. Deze worden in het eerste halfjaar na de inschrijvingsperiode aangeschaft. De kantoren worden geselecteerd en beheerd door vastgoedspecialist Annexum Beheer B.V.

De kantoorgebouwen worden door Annexum geselecteerd in, naar verwachting, het eerste halfjaar na de emissiedatum. Annexum hanteert daarbij beproefde selectiecriteria: goede locaties, spreiding in locaties, spreiding in huurverval kalender, solide huurders en spreiding sectoren van huurders. Ook wordt op technisch vlak gekeken naar maatstaven als een courante maatvoering en parkeergelegenheid.

Annexum is door Robeco geselecteerd als beheerder van de vastgoedportefeuille waarin de Robeco Vastgoed Obligatie deelneemt. Het bedrijf werd in 2000 opgericht, en is uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in vastgoedbeleggingen. De vijftien medewerkers beschikken over ruime vastgoedexpertise.

De Robeco Vastgoed Obligatie in het kort
Uitgevende instelling: Rabobank Nederland (AAA/Aaa-rating) Looptijd: 10 jaar
Nominale waarde: EUR 1.000
Uitgiftekoers: 100%
Hoofdsomgarantie op de einddatum: 100% van de nominale waarde Valuta: EUR
Onderliggende portefeuille: verhuurde en/of te verhuren kantoren in Nederland
Portefeuillemanagement: Annexum Beheer B.V.
Verwacht pro forma rendement (gebaseerd op aannames): gemiddeld 6,0% per jaar
Jaarlijkse verwachte couponrente: circa 2%
Uitgiftedatum: 21 december 2005
Einddatum: 15 december 2015
Informatie na aankoop: www.robeco.nl
ISIN-code: XS0234124625
Inschrijfperiode: tot 14 december 2005, 17.00 uur Verhandelbaarheid: de Robeco Vastgoed Obligatie is niet beursgenoteerd. De obligatie wordt beschouwd als een zogenaamd buy-and-hold product. Dat betekent dat, hoewel de obligatie in principe wel overdraagbaar is, zich naar verwachting geen markt zal ontwikkelen.
Prospectus: voor een uitgebreide beschrijving van de risicos en de kosten wordt verwezen naar het prospectus.



Robeco