Gemeente Aalten


21-11-2005
HERZIENING PARKEERSCHIJFZONE IN HET CENTRUM VAN AALTEN

Sinds eind 2004 is in het centrum van Aalten een parkeerschijfzone, beter bekend als blauwe zone, van kracht. Aanleiding hiervoor was het beter verdelen van de bestaande beschikbare parkeerruimte. In opdracht van de gemeenteraad is in maart 2005 begonnen met een evaluatie over de ingestelde zone. Dit heeft er toe geleid dat er twee wijzigingen worden doorgevoerd.
De eerste wijziging is dat het achterste deel van het parkeerterrein Het Hoge Blik achter de HEMA tussen de achteringang van het oude postkantoor en de toegang van de parkeerplaats aan de Herenstraat onttrokken wordt aan de parkeerschijfzone en het gewoon parkeren zonder schijf, weer mogelijk wordt.
De instelling van de blauwe zone in 2004 heeft er toe geleid dat de parkeerplaatsen op de Bredevoortsestraatweg tussen de Prinsenstraat en Oosterkerkstraat veelvuldig gebruikt wordt voor langparkeren. Besloten is om dit gedeelte van de Bredevoortsestraatweg (tussen de Prinsenstraat en Oosterkerkstraat) binnen de blauwe zone te brengen. Officiële datum van ingang, 1 november 2005.