Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 21 november 2005

Eindhovenaar heeft nog vonnis open staan

TILBURG - Aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond drie uur en 35-jarige man uit Eindhoven opgepakt. De politie kreeg kort daarvoor de melding dat de man zich verdacht ophield bij een auto die daar geparkeerd stond. Agenten treffen bij die auto de Eindhovenaar aan. De man was goed onder invloed van alcohol en drugs en vertelde de agenten dat hij op zoek was naar een slaapplaats. Bij controle van de man bleek dat hij nog gesignaleerd voor enkele boetes. Omdat hij dit niet kon betalen is de man ingesloten.

Politie onderzoekt brandstichtingen

TILBURG Met het opnemen van een aangifte van een 32-jarige Tilburgse vrouw is de politie een onderzoek gestart naar de brandstichting die gisteravond rond kwart voor zeven werd gepleegd aan de schuur bij haar woning aan de St. Annastraat. Vermoedelijk hebben de tot nu toe onbekende daders via de brandgang een brandend voorwerp in de schuur gegooid. De Tilburgse brandweer bluste het vuur.

TILBURG Aan de Vogezenlaan in Tilburg brak vannacht rond kwart over drie brand uit aan een houten schutting. Een elektrische step die zaterdagnacht werd weggehaald uit een berging was tegen de houten schutting gezet en in brand gestoken. De gewaarschuwde brandweer was de brand snel meester. De politie heeft van de 36-jarige benadeelde een aangifte terzake brandstichting opgenomen.

Snelkraak bij modezaak in Heuvelpoort

TILBURG Vannacht rond kwart over vier werd er een snelkraak gepleegd op een modezaak aan de Heuvelpoort. Hierbij waren inbrekers betrokken die zich in een auto en op scooters verplaatsten. De inbrekers op de scooters zouden bivakmutsen dragen. Bij aankomst bij de winkel vinden agenten verschillende kledingstukken voor de winkel. Een winkelruit is met een mokerhamer vernield. Er werd een nog onbekende hoeveelheid kleding weggehaald. De politie heeft van de eigenaar van de modezaak een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

26 snelheidsverbalen aan de Dr. Hub van Doorneweg

TILBURG Agenten van het politieteam Leijdal hebben vanmorgen een snelheidscontrole gehouden aan de Dr. Hu van Doorneweg in Tilburg. Bij deze snelheidscontrole vielen 26 bekeuringen. De hoogst gemeten snelheid was 89 kilometer terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt. En passant schreef de politie nog bekeuringen uit voor andere verkeersovertredingen zoals het niet handsfree bellen (1x), geen autogordel dragen (1x) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (1x).

Auteur: Carel Bouman