Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Campagne drugsbeleid
21 november 2005
Stadsdeel in gesprek met bewoners en winkeliers over drugsaanpak

Het stadsdeel Zuidoost gaat de komende maanden bijeenkomsten en activiteiten organiseren om bewoners en ondernemers in Amsterdam Zuidoost te informeren over en te betrekken bij de behaalde resultaten van het drugsprogramma dat sinds 2003 is ingezet. Bewoners en ondernemers kunnen tijdens de bijeenkomsten vooral ook eigen ideeën aandragen om de drugsoverlast in het stadsdeel te verminderen. Discussies over de ervaren veiligheid zullen niet uit te weg worden gegaan.

Ganzenpoort
De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 28 november a.s. van 19.00 - 21.00 uur en is bedoeld voor ondernemers en bewoners van Ganzenpoort. De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant de Smeltkroes in het Cultureel Educatief Centrum, Bijlmerdreef 1289. Voorafgaand aan de bijeenkomst kan men deelnemen aan een gratis maaltijd in de Smeltkroes, aanvang 17.30 uur. Bovendien wordt op 28 november ook een werkbezoek georganiseerd aan de nieuwe geïntegreerde voorziening drugshulpverlening aan de Flierbosdreef 23. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen binnen de voorziening en zullen van hulpverleners en verslaafden te horen krijgen hoe het er in de voorziening aan toe gaat.

Amsterdamse Poort
Dinsdag 13 december organiseert het stadsdeel een bijeenkomst voor bewoners en ondernemers van de Amsterdamse Poort. De bijeenkomst is van 19.00 -21.00 uur in Imagine IC, Bijlmperplein 1006. Ook voorafgaand aan deze bijeenkomst kunnen geïnteresseerden gebruik maken van een gratis maaltijd om 17.30 uur. Tevens kunnen bewoners en ondernemers zich ook weer opgeven voor een werkbezoek op deze dag. Het werkbezoek is ook dan weer van 16.00 - 17.00 uur op de drugshulpverlening aan de Flierbosdreef 23.

Overige bijeenkomsten
In januari/februari volgend jaar worden er nog twee grote bijeenkomsten georganiseerd waarbij alle inwoners van Zuidoost welkom zijn. Begin volgend jaar zal hier meer over bekend worden gemaakt. Op de bijeenkomst zullen altijd partners, waarmee het stadsdeel het drugsbestrijdingprogramma sinds 2003 uitvoert, aanwezig zijn. Naast de stadsdeelvoorzitter zullen bijvoorbeeld ook vertegenwoordigers van de politie, justitie, woningcorporatie Rochdale, GGD en Streetcornerwork de bijeenkomsten bijwonen.

Foto expositie
Alle bewoners, ook verslaafden, en ondernemers uit Zuidoost kunnen zich opgeven voor een fotoworkshop. Op vrijdag 2 december kan men meedoen aan een gratis workshop fotografie en worden de deelnemers met een wegwerpcamera de wijk ingestuurd om foto's te maken die zichtbaar maken hoe zij zich voelen in de wijk of die bijvoorbeeld ook de overlast vermindering of leefwereld van verslaafden laten zien. Van alle deelnemers wordt één foto gekozen die op posterformaat op verschillende plekken in het stadsdeel worden geëxposeerd. De workshop wordt op 2 december van 14.00 - 17.00 uur gegeven op Flierbosdreef 23.

Belangstellenden voor de bijeenkomsten, werkbezoeken of de fotowedstrijd kunnen zich opgeven via het stadsdeel, tel 567 04 23 of 567 05 82 of aanmelden via www.drugsaanpakzuidoost.nl