Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 21 november

Alkmaar 21-11-2005 - 15.07 uur

Vechtpartij blijkt beroving.

Den Helder, zaterdag 19 november 2005.

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op zaterdagmorgen omstreeks 05.30 uur in het uitgaanscentrum waarbij een groep buitenlandse militairen (Duitsers en Noren) werd overvallen door een groep van vermoedelijk vier negroïde mannen. De getuigenoproep werd eerder gedaan. Er werd toen echter van uitgegaan dat het om een vechtpartij ging.

In de Spoorstraat/Koningstraat werden twee Nederlandse blanke mannen achterna gezeten door een groepje van 3 of 4 negroïde mannen. De mannen wisten te ontkomen door door een groep buitenlandse militairen te rennen. Toen ook de achtervolgers door de groep Duitse en Noorse militairen wilde lopen werden ze opgehouden. Hierop richten de negroïde mannen zich tegen de militairen, die duidelijk zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerden. De militairen werden bedreigd en moesten hun geld afgeven, waarbij twee van de negroïde mannen plotseling een mes in hun handen hadden en op de groep militairen begon in te steken. Twee militairen liepen daarbij steekwonden op. Een derde werd hard op zijn hoofd geslagen. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Na behandeling mochten zij het ziekenhuis weer verlaten. Een van de slachtoffers heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot beroving, met name de twee Nederlandse mannen die in eerste instantie achterna werden gezeten. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Slooproute-succes: drie jongens aangehouden
Alkmaar, zaterdag 19 november 2005
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.30 uur werden drie verdachten, jongens van 18 en 19 jaar uit Alkmaar en Heiloo, opgepakt in verband met diverse vernielingen aan autos en panden. De jongens hebben inmiddels bekend in de nacht van vrijdag op zaterdag 43 autos en gebouwen beschadigd te hebben met graffiti. De politie kreeg een tip van twee politiecollega die op hun vrije avond twee verdachten in het oog kregen. Zij volgden de verdachten over de Lyceumstraat en de Korte Lyceumstraat naar de Nieuwlandersingel. Onderweg werden diverse vernielingen gepleegd. De jongens konden worden aangehouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Uit de daarop volgende verhoren kwam ook de naam van een derde verdachte naar voren. Ook deze kon worden aangehouden.

De aanhouding is een succes in het project Sluiproute, waarin de politie Alkmaar extra aandacht besteed aan enkele routes vanuit het centrum waar op uitgaansavonden veel vernielingen worden gepleegd.

Mishandeling in café: politie zoekt getuigen

Schagen, zaterdag 13 november 2005

Op zaterdag 13 november omstreeks 02.30 uur vond er een vechtpartij plaats in een café aan de Markt in Schagen. Een 18-jarige jongen uit Winkel was in het café en stootte per ongeluk een glas bier om van een 22-jarige man uit Callantsoog. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de jongen uit Winkel in zijn gezicht gestompt werd en hijzelf de Callantsooger om zijn nek greep. Als reactie op de vechtpartij kwamen ongeveer tien personen op de jongen uit Winkel aflopen. Hij werd gestompt en geschopt. Hij liep ook meerde snijwonden aan zijn gezicht op, mogelijk als gevolg van glas. Ook de man uit Callantsoog raakte bij de vechtpartij gewond. Hij had last van zijn nek. Beide personen zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit incident zich te melden. De politie in Schagen is bereikbaar via nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

Opmeer, zondag 20 november 2005

Op zondagmiddag en avond werd een snelheidscontrole gehouden op de Pade in Opmeer. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van omwonenden. Dat de controle nodig was bleek uit het resultaat. Van de 639 passanten reden er 148 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Dat is ruim 23 %. Hoogst gemeten snelheid: 96 km per uur.

Alkmaar, zondag 20 november 2005

Op zondagmiddag werden op de Schagerweg en de Heilooer Tolweg in Alkmaar snelheidscontroles gehouden, waarbij het percentage overtredingen op ongeveer 10% zat. Op de Schagerweg passeerden 3050 voertuigen de controleplaats. Hier mag 70 km per uur gereden worden. In totaal reden 283 bestuurders te snel. Hoogst gemeten snelheid: 102 km per uur. Op de Heilooer Tolweg reden 216 van de 2010 passanten te snel. Hier reed de snelste 133 in plaats van de toegestane 70 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Heerhugowaard, zondag 20 november 2005

Op zondagmiddag werd op de Middenweg te Heerhugowaard een snelheidscontrole gehouden, waarbij het percentage overtredingen op ruim 13% zat. Van de 230 passanten reden er 31 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 95 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

In de slip met alcohol

Akersloot, zondag 20 november 2005

Op zondagavond omstreeks 23.30 uur werd een 45-jarige vrouw uit Amsterdam in een personenauto gecontroleerd op de A9 te Akersloot. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 700 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. De vrouw raakte op de A9 met de wielen van haar auto in de berm en raakte vervolgens in een slip, waardoor zij tegen de rijrichting in kwam te staan.

Woninginbraak

Den Helder, zondag 20 november 2005

Op zondagmiddag werd omstreeks 15.30 uur ingebroken in een woning aan de Californiestraat in Den Helder. Op dat moment kwam een van de bewoners op de fiets de achtertuin binnen. Hier bleek een man bij de achterdeur te staan. De man stond op een omgekeerde emmer en had een bovenraam reeds geopend. Bij het zien van de bewoonster liep de man de tuin uit. Het gaat om een blanke man met een lengte van 1.60 1.70 cm. Hij had blond haar en een stoppelbaard, Hij droeg witte schoenen, een zwarte spijkerbroek en een zwart leren jack. De inbreker is niet in de woning geweest. Er wordt niets vermist.

Tussen zondagmiddag 15.15 uur en zondagavond 19.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Jan in t Veltstraat in Den Helder. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit deze woning verdwenen een LCD TV en een spaarpot met geld.

Sint Maartensvlotbrug, zondag 20 november 2005

Tussen zaterdag 16.30 uur en zondag 18.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Belkmerweg te Sint Maartensvlotbrug. De daders kwamen het pand binnen met een steen een raam in te gooien. Eerder hadden de inbrekers geprobeerd een deur en een raam te forceren. Uit de woning werden geld en een computer ontvreemd. De woning werd geheel doorzocht, waarbij diverse vernielingen werden gepleegd.

Beroving door knietje mislukt

Hoorn, zondag 20 november 2005

Op zondagmiddag omstreeks 17.00 uur liep een 33-jarige vrouw uit Zwaag op het Nieuwland in Hoorn in de richting van het Stationsplein. Twee jongens probeerden daar haar handtas van haar pols te trekken. De vrouw hield echter stevig vast en toen een van de overvallers te dicht bij kwam, gaf ze hem hard een knietje. Hierop rende de twee jongens weg.

Diefstal uit woning

Alkmaar, zondag 20 november 2005

Op zondagmiddag omstreeks 17.30 uur werd een 70-jarige vrouw het slachtoffer van een diefstal. Bij het slachtoffer werd aangebeld bij haar woning aan de Hannie Schaftstraat in Alkmaar. Toen zij opendeed stond er een ongeveer 15-jarige jongen die vroeg of hij even mocht bellen. Nadat hij was binnengelaten en in de woonkamer stond te bellen, werd er opnieuw aan de voordeur aangebeld. Bij de voordeur stond een tweede jongen. In de tijd dat zij deze tweede jongen te woord stond, heeft de eerste de woonkamer doorzocht en een portemonnee gestolen.

Verkeerde verkeerslicht: een gewonde

Tuitjenhorn, zondag 20 november 2005

Op zondagavond omstreeks 18.25 uur stond een 24-jarige man uit Den Helder in een taxi stil voor het stoplicht op de kruising Provincialeweg Ambachtsdijk te Tuitjenhorn. De man kwam vanuit de richting Alkmaar en wilde linksaf slaan in de richting Tuitjenhorn. Terwijl hij stilstond pakte hij zijn tankpas. Toen hij weer voor zich uit keek zag hij groen licht. In de veronderstelling dat het zijn licht was, gaf hij gas. Het licht was echter voor een andere rijstrook en hij botste tegen een personenauto aan die voor hem stond te wachten. De bestuurder van deze auto, een 40-jarige man uit Sint Maarten liep daarbij nekletsel en maagklachten op. Door de klap schoot deze auto ook weer door tegen een personenauto die daar weer voor stond, bestuurd door een 58-jarige man uit Sint Maarten.

Geen rijbewijs: aanrijding met letsel

Hoorn, zondag 20 november 2005

Op zondagavond omstreeks 21.00 uur reed een 18-jarige jongen uit Hoorn in een personenauto over de Florijn in zijn woonplaats. Hij had zijn auto niet onder controle en vloog de bocht uit. In de berm reed hij tegen een boom. De jongen raakte gewond, evenals een 5-jarig jongetje dat als passagier meereed. De jongen bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Aanrijding: politie zoekt getuigen

Hoorn, maandag 21 november 2005

Om maandagmiddag omstreeks 12.30 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Oostergouw-Provincialeweg te Hoorn. Een 60-jarige vrouw uit Hoorn reed in een personenauto over de Oostergouw. Op de kruising botste zij tegen een taxi, bestuurd door een 27-jarige man uit Hoorn. Het verkeer op genoemde kruising wordt geregeld via verkeerslichten. Beide bestuurders gaven aan door groen licht te zijn gereden. De politie verzoekt getuigen van deze aanrijding zich te melden. De politie Hoorn is bereikbaar via nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 21-11-2005 15:08 | © Politie Noord-Holland Noord |