Politie Gelderland-Zuid

Jongen van mobieltje beroofd

Nijmegen 21-11-2005 - (01)

Zondagavond omstreeks 21.30 uur is op het Streekpad in Nijmegen, een16-jarige jongen uit Wijchen van zijn eigendommen beroofd. De daders waren twee jeugdigen en reden het slachtoffer met hulp van hun fiets klem op een rustig fietspad.

Locatie
De politie onderzoekt de diefstal met geweld, die plaatsvond op het fietspad dat parallel loopt tussen de Van Rosenburgweg en de Wijchenseweg richting Wijchen. Ter hoogte van de bouwmarkt aan de Van Rosenburgweg, buigt het fietspad af in de richting van Wijchen.

Werkwijze
Het slachtoffer fietste achter beide onbekende jongens op het fietspad, toen een van de jongens omkeek en het slachtoffer zag. Hierop vertraagden beide fietsers het tempo, waarop het latere slachtoffer, hen passeerde.
Vervolgens bleven de jongens dicht bij het slachtoffer fietsen, totdat ze voor het slachtoffer de weg blokkeerden. Beide daders hadden inmiddels een bivakmuts over hun gezicht getrokken. Een van de daders eiste vervolgens de mobiele telefoon van het slachtoffer. Toen het slachtoffer zijn gsm uit de jaszak haalde, werd deze direct weggenomen door een van de daders.
Ook de portemonnee werd geëist en afgenomen. Daarbij werd het slachtoffer geschopt. Uiteindelijk moest het slachtoffer hard wegfietsen in opdracht van beide verdachten.

Signalement
Beide daders fietsten op een damesfiets.
Van de eerste dader is het volgende bekend.
Noord-Afrikaans uiterlijk en ongeveer 175 cm. lang. De jongen wordt geschat op 17 jaar.
Hij droeg een beige parkajas met daaraan een capuchon met bontrand. Deze dader droeg een zwarte broek.

Van de tweede dader is weinig bekend.
Lengte ongeveer 185 cm.
Geschatte leeftijd 17 jaar.
Deze dader droeg een zwarte parkajas met capuchon en bontrand.

Oproep getuigen
Voor het onderzoek van deze zaak, vraagt de politie getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met politieteam Dukenburg op 0900-8844. Anoniem kan men ook informatie doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.