Ingezonden persbericht


Apple kondigt overeenkomsten aan voor de levering van flashgeheugen voor lange termijn

Bunnik, 21 november 2005 ­ Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het een aantal overeenkomsten heeft gesloten voor lange termijn met Hynix, Intel, Micron, Samsung Electronics en Toshiba zodat de levering van NAND-flashgeheugen is gegarandeerd tot 2010. In het kader van deze overeenkomsten zal Apple in de komende drie maanden reeds $1,25 miljard betalen voor flashgeheugen-componenten.

'We willen er zeker van kunnen zijn dat de productie van onze razend populaire iPods gelijke tred houdt met de marktvraag', aldus Steve Jobs, CEO van Apple.

iPod en iTunes spelen samen een toonaangevende rol in de digitale- muziekrevolutie en bieden de beste oplossing om onderweg, thuis of in de auto naar muziek te luisteren. De iPod is met een verkoop van meer dan 30 miljoen stuks 's werelds populairste digitale-muziekspeler. De iTunes Music Store is met 600 miljoen verkochte en gedownloade nummers wereldwijd de meest succesvolle internetmuziekwinkel. Voor de iPod zijn inmiddels al meer dan 1000 accessoires van andere fabrikanten beschikbaar.


-------------------------------------------------
Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
Nederland

Telefoon: +31 30 659 3940
Mobiel: +31 6 538 65628
E-mail: bosman.j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl