ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina s: 1 Barendrecht, 21 november 2005

ICT VERWACHT NETTOWINSTSTIJGING TOT EUR 7 MILJOEN VOOR HEEL 2005

ICT Automatisering N.V. (ICT) heeft het derde kwartaal van 2005 in lijn met de ontwikkeling in het eerste halfjaar van 2005 afgesloten. Op basis van de ontwikkelingen in de eerste negen maanden van 2005 en de verwachtingen voor de rest van het jaar verwacht ICT voor heel 2005 een stijging van circa 29% van de nettowinst tot EUR 7 miljoen ten opzichte van het conform IFRS aangepaste resultaat van 2004 Over de eerste negen maanden zag ICT een beperkte omzetstijging binnen ICT Embedded. Bij de branche Mobile Communications zette de in de eerste helft van 2005 ingezette daling voort. Dit werd gecompenseerd door een positieve ontwikkeling bij de branche Automotive. Bij ICT Solutions was sprake van een duidelijke omzetstijging. Met name de branche Verkeer & Vervoer ontwikkelde zich positief.
De omzet over geheel 2005 zal zich naar nu wordt verwacht in lijn ontwikkelen met de stijging in het eerste halfjaar.
Als rekening wordt gehouden met de aanpassing van de vergelijkende cijfers van 2004 als gevolg van de invoering van IFRS, verwacht ICT voor geheel 2005 een stijging van het resultaat met circa 29% ten opzichte van 2004 tot EUR 7 miljoen. De invoering van IFRS heeft naar verwachting geen invloed op de resultaten over 2005. Per 1 oktober 2005 bedroeg het aantal medewerkers 733, een daling van 11 ten opzichte van 30 juni 2005 (744).
/ / / / / / / / Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded en ICT Solutions. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vijf vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer, Groningen en München (Duitsland).

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 - 646 000 Website: www.ict.nl


---- --