Ingezonden persbericht


US Army migreert vanaf mainframe met Micro Focus en IAI

Migratie naar Windows Server verlaagt infrastructuurkosten voor logistieke simulatie

Hoofddorp, 21 november 2005 - Micro Focus en partner Information Analysis Incorporated (IAI) hebben de COBOL-gebaseerde trainings- en simulatieapplicatie LOGFED van de US Army gemigreerd van een mainframe-omgeving naar een Microsoft Windows Server-omgeving. LOGFED wordt toegepast binnen de divisie Program Executive Office for Simulation, Training and Instrumentation (PEO STRI) van de Amerikaanse landmacht. Deze divisie gebruikte Micro Focus Studio en Server om de trainings- en simulatieapplicatie te migreren. Daarnaast zet PEO STRI Micro Focus-software in om een moderne webinterface te bouwen. Het resultaat van dit project is, dat legerpersoneel overal en op elk gewenst moment toegang heeft tot de simulatieomgeving.

Om de inzetflexibiliteit van LOGFED te vergroten, evalueerde PEO STRI diverse oplossingen. Uiteindelijk koos de divisie voor IAI en Micro Focus om de applicatie naar Windows te migreren met de Lift and Shift- en de Leverage and Extend-oplossingen van Micro Focus. Doorslaggevend bij de keuze was, dat de projectkosten voor deze optie tweederde lager waren dan voor elke andere optie, terwijl dezelfde functionaliteit werd geboden. PEO STRI maakt gebruik van Micro Focus Studio voor applicatieontwikkeling, terwijl Micro Focus Server de basis vormt voor inzet van het Windows-platform en voor de uitbreiding naar het web.

Het LOGFED-systeem is ontwikkeld voor logistieke trainingen van de Amerikaanse landmacht. Zo biedt het systeem simulaties voor het bestellen en verplaatsen van voorraden, de reparatie van beschadigd materieel en het vervoeren van personeel. Om te voldoen aan strengere regels in het Amerikaanse leger moest PEO STRI het systeem moderniseren. Doelstelling was een kosteneffectieve simulatie die zowel stand-alone als samen met andere simulaties te gebruiken is. De beschikbare capaciteit moest groot genoeg zijn om diverse simulaties te draaien en tot 400 gelijktijdige gebruikers in het veld en op legerbases via een webinterface te ondersteunen. Daarnaast moest de oplossing te transporteren zijn, zodat deze op locatie is te gebruiken op een gangbaar hardwareplatform. Het was belangrijk deze eisen te realiseren zonder af te doen aan de functionaliteit van de bestaande, mainframe-gebaseerde simulatie. Daarnaast wilde men de IT-kosten verlagen.

"Snelle informatiestromen en hoge softwareprestaties zijn essentieel voor het Amerikaanse leger om onze soldaten op iedere mogelijke situatie voor te bereiden", zegt majoor Mark Morano van PEO STRI. "Met de gekozen oplossingen waren we in staat om de LOGFED-applicatie snel geschikt te maken voor een wereldwijd te benaderen simulatie. Het belangrijkste is, dat we profiteren van toegenomen flexibiliteit tegen sterk verlaagde onderhoudskosten voor hardware en software."

Micro Focus en IAI migreerden ruim 2.500 componenten van de op CICS/COBOL gebaseerde applicatie naar het Windows-platform in minder dan zes maanden. Hierbij zijn slechts minimale aanpassingen gedaan in de ruim één miljoen regels van de COBOL-broncode.

Information Analysis Incorporated
Information Analysis Incorporated (IAI, www.infoa.com) is een IT-dienstverlener met zijn hoofdkantoor in Fairfax (Virginia, V.S.). Het bedrijf levert weboplossingen en is specialist op het gebied van softwareconversies. Met deze oplossingen worden legacy-systemen gemoderniseerd en verbonden met het internet.

Micro Focus - 'Unlocking the value of legacy'
Micro Focus is leverancier van ontwikkel- en deployment-software die legacy-applicaties naar moderne platformen brengt. Micro Focus helpt bedrijven de waarde van hun legacy te ontsluiten door hergebruik van hun vitale toepassingen met .NET, Java, XML en webservices. Dit resulteert in lagere kosten, verhoogde flexibiliteit en minimale risico's. Micro Focus is in 1976 opgericht en wereldwijd actief met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Ga voor meer informatie naar: www.microfocus.com.



Ingezonden persbericht