Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

MODERNE VLOOT, VEILIG REIZEN, LAGE PRIJZEN
CORENDON AIRLINES: HOGE KWALITEIT LOW COST VLUCHTEN

Haarlem, 17 november 2005 - Corendon Airlines, de luchtvaart- maatschappij van Turkije-specialist Corendon Vliegvakanties, biedt low cost vluchten naar verschillende bestemmingen in Turkije. De basisprincipes van de in november 2004 opgerichte airline zijn: veiligheid, punctualiteit, kwaliteit en redelijke prijzen. Op dit moment wordt er gevlogen met twee Boeing 737-300s. Aan de vloot worden nog drie toestellen - één in maart en twee in juni 2006 - van hetzelfde type toegevoegd.

Back to Basics
De kosten voor de tickets worden steeds zo laag mogelijk gehouden. Er is één klasse voor alle passagiers: back to basics. In plaats van standaardmaaltijden, die bij de vliegprijs zijn inbegrepen, kan de passagier tegen betaling drankjes, sandwiches en warme maaltijden bestellen. Culin-Air op hoog niveau. De administratieve afhandeling is, om kosten te besparen, zo simpel mogelijk gehouden: de passagier kan zijn reis zelf boeken via www.corendon.com, per telefoon of rechtstreeks bij Corendon.

Vloot en veiligheid
Aan de vliegveiligheid wordt geen enkele concessie gedaan. De moderne vloot van Boeings 737-300 met 148 stoelen, is voorzien van de nieuwste technische voorzieningen, niet alleen op het gebied van de veiligheid maar ook op het gebied van brandstofgebruik en geluidsniveaus. Het onderhoud van de toestellen gebeurt in ervaren onderhoudscentra die zijn gecertificeerd onder EASA-145 (standaard onderhoudsorganisatie van de Europese Unie).

Professioneel en gastvrij personeel
Corendon Airlines werkt met een internationale crew. De cockpitcrew is afkomstig uit Turkije, Griekenland, Italië, Engeland, Frankrijk, Nederland en België. De in totaal 21 hosts en hostesses - uit Turkije, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Australië - zorgen voor een gastvrij onthaal met een glimlach.

Gunstige vluchtschema's, gerenommeerde luchthavens Corendon Airlines vliegt vanaf gerenommeerde luchthavens als Schiphol, Eindhoven Airport, Zaventum Airport Brussels en Sabiha Gokcen Airport Istanbul en Antalya International Airport. Vluchten zijn er dagelijks tussen Eindhoven en Istanbul, vier maal per week tussen Amsterdam en Istanbul en drie maal per week tussen Brussel en Istanbul. Daarnaast wordt Antalya vijf keer per week aangevlogen vanaf Amsterdam (per 1 april 2006 dagelijks), drie keer vanaf Eindhoven en twee keer vanaf Brussel (per 1 april 2006 drie keer per week). In de nabije toekomst wordt het aantal Europese en Turkse bestemmingen uitgebreid.

Corendon Airlines, met hubs in Antalya en Istanbul, is opgericht in november 2004 en voerde haar eerste vlucht uit op 12 april 2005. Van april tot en met september zijn er 125.000 passagiers vervoerd en 4.000 vlieguren gemaakt. De vloot bestaat op dit moment uit twee toestellen waar begin 2006 nog drie toestellen aan worden toegevoegd. Zie voor meer informatie www.corendon.com.



Ingezonden persbericht