Ingezonden persbericht


Persbericht

Eurofiber: nieuwe managementstructuur met oog op groei

Amsterdam, 21 november 2005 - Eurofiber, gespecialiseerd aanbieder van onbelichte glasvezelverbindingen (managed dark fiber) in de Benelux, heeft onlangs gekozen voor een nieuwe managementstructuur. Het bedrijf is in korte tijd sterk gegroeid. Afgelopen zomer verdubbelde het zijn netwerk tot meer dan 3.300 kilometer in de Benelux. Eurofiber beschikt nu over de op een na grootste glasvezelinfrastructuur in Nederland. Door deze uitbreiding is het bedrijf in staat aan de almaar toenemende vraag naar managed dark fiber te voldoen. Ook voor de nabije toekomst voorziet Eurofiber verdere uitbreidingen. Met de nieuwe managementstructuur kan het de groei in goede banen leiden.

De vernieuwing betreft de benoeming van een directieteam, waarvan de leden elk een eigen aandachtsgebied hebben. Voor marketing, business development en commerciële zaken is Johan Mulder verantwoordelijk als Chief Commercial Officer. Martijn Visser neemt als Chief Operational Officer alle operationele zaken onder zijn hoede. Mark Ramakers blijft als Chief Financial Officer de verantwoordelijkheid voor financiële zaken dragen. Daarnaast krijgt hij nu human resources en juridische zaken in zijn portefeuille. Het directieteam staat onveranderd onder leiding van Chief Executive Officer Joost Goderie.

"Eurofiber maakt een snelle groei door. Niet alleen onze infrastructuur is uitgebreid, ook onze activiteiten zijn in relatief korte tijd sterk toegenomen", aldus Goderie. "Met de nieuwe managementstructuur kunnen we nog slagvaardiger opereren en zijn we voorbereid op verdere groei. Daarbij is en blijft het uitgangspunt dat we onze klanten centraal stellen en deze steeds optimaal bedienen. Ze mogen een betrouwbare, flexibele en transparante dienstverlening van ons verwachten. De gewijzigde managementstructuur versterkt bovendien de openheid en toegankelijkheid van onze organisatie. Ook dat vinden we heel belangrijk."

Over Eurofiber

Eurofiber is een gespecialiseerd aanbieder van managed dark fiber-verbindingen in de Benelux, waar het bedrijf een eigen glasvezelnetwerk beheert. Het Eurofiber-netwerk groeit continu. Het netwerk heeft momenteel een omvang van 3.400 kilometer en verbindt 96 grote gemeenten en 11 stadsnetwerken. Eurofiber levert capaciteit aan telecombedrijven, internetaanbieders en drie van de vier belangrijkste mobiele operators in Nederland, en staat in voor snelle verbindingen, ondersteuning en klantenzorg voor een toenemend aantal bedrijven en non-profitorganisaties die het voordeel inzien van het configureren en besturen van hun eigen netwerk.