Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AccountView introduceert module Kredietinformatie in samenwerking met Graydon

Actuele financiële informatie van Graydon volledig geïntegreerd beschikbaar in AccountView

Amsterdam, XX november 2005 - AccountView biedt in samenwerking met Graydon, specialist in credit management, de nieuwe module Kredietinformatie. Met deze module hebben bedrijven direct vanuit AccountView de beschikking over de laatste kredietinformatie van Graydon over klanten of prospects in Nederland, België, Engeland en Ierland. Hiertoe moeten ze wel klant zijn of worden van Graydon.

Via de module Kredietinformatie is het mogelijk vanuit AccountView informatie uit de databank van Graydon op te vragen en te koppelen aan klantgegevens. Bijvoorbeeld over de door Graydon voorgestelde kredietlimiet. Wordt een verkooporder ingevoerd, dan controleert AccountView automatisch of deze niet wordt overschreden. Daarnaast is er de 'Graydon-score'. Deze geeft het financiële risico van een klant of prospect aan: hoe hoger de score, hoe lager het risico.

Het opvragen van kredietinformatie kan op ieder moment gebeuren, maar ook automatisch op gezette tijden plaatsvinden. Naast financiële informatie kunnen bedrijven NAW-gegevens en branchecodes ophalen en zo de marketingdatabase aanvullen. De informatieoverdracht gebeurt in XML-formaat, via een beveiligde verbinding.

"Steeds meer bedrijven willen vóór ze zaken doen inzicht hebben in de kredietwaardigheid en het betalingsgedrag van klanten. Met deze module kunnen ze in elektronische vorm gegevens uit onze databank putten. Dat werkt veel efficiënter dan met papieren rapporten die je ergens in een dossier stopt. Heel belangrijk is bovendien dat het opvragen van kredietinformatie geen apart proces is waarvoor je naar een ander systeem moet. Dit gebeurt volledig geïntegreerd binnen AccountView", aldus Sinko Borst, van Graydon. "Vooral bedrijven met veel transacties, zoals groothandelsbedrijven, leasemaatschappijen of productiebedrijven, kunnen met deze oplossing grote efficiencyvoordelen behalen."

De module Kredietinformatie van AccountView is direct beschikbaar.

Over Graydon

Graydon Nederland BV, sinds 1888, is specialist in credit management. Graydon levert een totaalconcept aan diensten waarmee ondernemers over de gehele linie terzijde wordt gestaan en bedrijven in staat stelt de risico's van het ondernemen te minimaliseren. De expertise van Graydon omvat het hele credit management traject; van het inwinnen van kredietinformatie tot en met het incasseren van uitstaande vorderingen. Een belangrijk onderdeel hierbij is de Graydon-databank, die 24 uur per dag de actuele gegevens weergeeft over de financiële status van ruim 1,4 miljoen bedrijven. De algemene en financiële gegevens van Nederlandse en buitenlandse bedrijven worden onder meer aangeboden in de vorm van Bedrijfsinformatierapporten.

Meer informatie over Graydon vindt u op www.graydon.nl

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 15.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, projecten, uren, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: CBF, Free Record Shop Online, GIBO Groep, Humanitas, KNMI, Koningszuivel, Koninklijk Theater Carré, Mazars, SER, Toyota Equipments, Vedior Holding en Xenos. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.