Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe AT&T onthult het nieuwe bedrijfslogo op de eerste dag van het grootste telecombedrijf van de Verenigde Staten

Logo opgefrist voor het nieuwe tijdperk van geïntegreerde communicatie en entertainment

Den Haag, 21 november 2005 - Het nieuwe AT&T heeft zijn eerste dag als grootste telecombedrijf gestart met de voorstelling van zijn frisse, krachtige bedrijfslogo.

"De overgang naar een nieuw merk met een nieuwe look is het symbool van de strategische transformatie die bezig is bij het nieuwe AT&T. Ons merk is de erfenis van een lange en trotse geschiedenis, maar de eigenschappen die het merk voor onze klanten aantrekkelijk maken, zijn nog altijd even fris en nieuw," zegt Edward E. Whitacre Jr., voorzitter en CEO bij AT&T Inc.

"Het nieuwe teken symboliseert de waarden waar AT&T voor staat: innovatie, integriteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en onovertroffen klantenservice," voegt Whitacre toe. "We blijven onze beloftes houden, we zijn trots op onze eerlijke werkwijze en we bieden nieuwe producten aan die een verschil maken. Onze klanten weten dat."

Het nieuwe logo behoudt de AT&T wereldbol omdat het een van de meest bekende bedrijfssymbolen ter wereld is. De nieuwe globe is driedimensionaal en vertegenwoordigt de steeds grotere uitbreiding van de diensten die de nieuwe AT&T familie levert aan haar klanten, maar ook de wereldwijde aanwezigheid van AT&T.

De bol is transparanter, wat staat voor duidelijkheid en visie. De naam wordt geschreven met kleine letters omdat dit een meer toegankelijk beeld geeft. De hoofdkleur in het logo blijft blauw; zowel het SBC merk als dat van AT&T worden sterk geassocieerd met deze kleur. Het algemene design stelt de beste aanbieder van hoge kwaliteit service aan consumenten en bedrijven nauwkeuriger voor.

De overschakeling start vandaag
De overschakeling van het ene logo naar het andere zal ondersteund worden door de grootste multimedia marketingcampagne in de geschiedenis van beide bedrijven, maar ook door andere promotie initiatieven.

In de gebieden waar vooral SBC actief is, zullen de nieuwe AT&T reclameboodschappen ook het SBC logo vermelden om de associatie te maken en om het krachtige vermogen van het SBC merk over te hevelen naar het nieuwe merk.

De overschakeling naar het nieuwe merk zal in de komende maanden op grootschalige wijze gebeuren. Er moeten veranderingen worden aangebracht aan volgende zaken:
* Bijna 50.000 bedrijfswagens

* Meer dan 6.000 bedrijfsgebouwen

* Ongeveer 40.000 uniformen en hoeden die worden gedragen door vertegenwoordigers van het bedrijf
* Meer dan 30 miljoen maandelijkse facturen aan klanten
* Miljoenen business cards, flyers voor klanten en telefoon en online adressenbestanden
* Bedrijfswebsites

Klantenfacturen zullen vanaf begin december verstuurd worden in briefomslagen met het nieuwe AT&T logo en zelf het nieuwe logo dragen vanaf februari 2006. Het bedrijf zal de bestaande producten- en dienstennamen gebruiken tot alle naamsveranderingen aan de wettelijke voorschriften voldoen.

Personeel van het samengestelde bedrijf zal vandaag samenkomen in het nieuwe AT&T hoofdkwartier in San Antonio om het nieuwe tijdperk in te luiden. Ed Whitacre zal het nieuwe logo aan de buitenkant van het gebouw onthullen. Een gelijkaardig evenement vindt plaats met het personeel in het hoofdkwartier van het voormalig AT&T Corp. hoofdkwartier in Bedminster, N.J.

Over het nieuwe AT&T
AT&T Inc. is een van 's werelds grootste telecommunicatieholdings en is de grootste in de Verenigde Staten. De holding werkt wereldwijd onder het AT&T merk. AT&T bedrijven worden gezien als toonaangevende globale leveranciers van op IP gebaseerde communicatiediensten aan bedrijven. In de Verenigde Staten biedt AT&T snel DSL Internet aan, mogelijkheid tot locale en lange afstand telefoon, en het publiceren van telefoonboeken en reclamediensten. AT&T Inc. heeft voor 60% aandelen in Cingular Wireless, met 52 miljoen klanten de nummer 1 van de leveranciers van draadloze diensten in de Verenigde Staten. Bijkomende informatie over AT&T Inc. en AT&T producten en diensten zijn te vinden op: www.TheNewATT.com

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
marald@influx-pr.com