Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DEN HAAG ­ 22 NOVEMBER 2005
---

JOVD KIEST NIEUWE LANDELIJK VOORZITTER

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) heeft afgelopen weekend op haar congres te Eindhoven Klaas-Jeroen Terwal gekozen als nieuwe landelijk voorzitter. Terwal is al langere tijd actief binnen de liberale jongerenorganisatie.

Klaas-Jeroen Terwal is 24 jaar oud en studeert internationale organisaties & internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was eerder al lokaal actief in het afdelingsbestuur van Groningen, landelijk als politiek commissaris en in het hoofdbestuur als vice-voorzitter.

Als nieuw landelijke voorzitter wil hij de nadruk leggen op immateriële zaken. "Nog al te vaak word het liberalisme van de VVD en de JOVD gezien als een materialistische denkwijze. Dit uit zich in wensen als het aflossen van de staatsschuld, een versoberde sociale zekerheid en meer asfalt. Zonder de noodzaak hiervan te ontkennen is het belangrijk om meer aandacht te besteden aan onderwerpen als integratie, kwaliteit van onderwijs en zorg, en de kloof en daarmee de solidariteit tussen jong en oud. " aldus Terwal.

Naast Klaas-Jeroen Terwal zijn ook op andere posities binnen het hoofdbestuur, gedeeltelijk, nieuwe mensen gekozen; Sjoerd de Koning als secretaris, Roy Warffemius als penningmeester, Jasper Honkoop als vice-voorzitter, Kalin Anev en Rudolf Wessels als algemeen bestuurslid en Michelle van der Burg als internationaal secretaris.


- einde persbericht ­

Inlichtingen:
Tim van Letht Voorlichter 06.18651463 Klaas-Jeroen Terwal Landelijk Voorzitter 06.19206753