Universiteit van Tilburg

Netwerken met studentondernemers

Ondernemerscafé op Universiteit van Tilburg 22 november van start

Op dinsdag 22 november vindt op de campus van de Universiteit van Tilburg voor de eerste keer het Ondernemerscafé plaats. De bijeenkomst vindt plaats in grand café Esplanade op de universiteit, de plek bij uitstek voor (potentiële) studentondernemers en ondernemers uit de regio om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen. Het Ondernemerscafé start om 19.00 uur en is een initiatief van de Academic Business Club (ABC) en het aan de UvT verbonden Loket MKB (waar bedrijven uit de regio terecht kunnen voor onderzoek en advies). De ABC is opgericht om studenten die in ondernemerschap geïnteresseerd zijn te adviseren en te ondersteunen.

De Academic Business Club is in 2004 opgericht, op initiatief van hoogleraar Joop Vianen (gespecialiseerd in ondernemerschap) en studenten van de Universiteit van Tilburg. De ABC bestaat uit studenten die al een onderneming hebben gestart, of daarmee bezig zijn. De kennis en kunde van de ABC zijn ook interessant voor andere studenten die plannen hebben om een eigen onderneming te starten tijdens (of na) de studie. De ABC organiseerde tot nu toe reguliere bijeenkomsten waarop studentondernemers zich presenteerden en waar gelegenheid tot vragen en kennisuitwisseling was. De bedoeling is om met het Ondernemerscafé ook het regionale bedrijfsleven te betrekken bij het studentondernemerschap.
Tot de ambities van de Academic Business Club behoren ook scholingsactiviteiten. Daarbij wordt samengewerkt met het Loket MKB, bijvoorbeeld bij de organisatie van het symposium Ondernemen Naast Je Studie dat op donderdagmiddag 9 februari 2006 zal plaatsvinden. Tijdens dit symposium zullen prof. ir. Roel Pieper (voormalig topman Philips, ondernemer pur sang en venture capitalist voor onder meer ondernemingen in de startfase) en mr. Hein van Oorschot (collegevoorzitter Universiteit van Tilburg) een lezing verzorgen, naast andere bijdragen van ondernemers én studentondernemers. Bovendien zet de Academic Business Club zich actief in voor de oprichting van een incubator, waarin startende studentondernemers zich kunnen huisvesten, elkaar kunnen motiveren en stimuleren. Zon incubator (letterlijk broedmachine) wordt ook door het College van Bestuur gezien als een uitstekende bijdrage om het ondernemerschap op de Universiteit van Tilburg te stimuleren. De komende maanden wordt bekeken op welke manier de universiteit initiatieven als deze het beste kan ondersteunen en faciliteren.

Noot voor de pers Contactpersonen ABC: Geert van Lümig (0648183153), Marijn de Vries (0643541148) en Robin van Lieshout (0654346034). Contactpersonen LoketMKB: Jenny Krebbers (013 4662953) en Geert Jansen (013 4663612).