Talpa Nederland

Finale De NiX Factor op Talpa

Laren, 17 november 2005

Finale de nix factor: wedden dat iedereen een ster kan worden.? 22 november op talpa

Dinsdag 22 november zendt Talpa om 20.30 uur de finale uit van 'De NiX Factor: Wedden dat iedereen een ster kan worden.?'. De live show vanuit club Panama in Amsterdam wordt gepresenteerd door Gordon. Dan is het resultaat te zien van de inspanningen van de drie topproducers Rob Bolland, Emile Hartkamp en Tjeerd Oosterhuis om van hun drie talentloos lijkende protégés sterren te maken.

Halen de producers hun gelijk met de stelling van iedereen een ster te kunnen maken, ook als het compleet hopeloos lijkt? De vakjury, bestaande uit Manuela Kemp, Jeroen van der Boom en Daan van Rijsbergen, selecteerde zes kandidaten die in hun ogen aan geen enkele voorwaarde voldoen om een ster te worden. Ze kunnen niet zingen, dansen en missen iedere uitstraling. Uiteindelijk zijn één duo en twee solo-artiesten overgebleven die door de producers aan de hand zijn genomen. Zo ontstonden drie singles en een bijbehorende videoclip. Zijn de producers er in geslaagd van de kneuzen muzikale reuzen te maken?

In de live finale treden de nieuwgeboren artiesten op. De winnaar wordt bepaald aan de hand van drie factoren: het aantal verkochte singles, het aantal geregistreerde downloads via www.talpa.tv en het aantal stemmen via telefoon en sms.

Wie heeft de grootste stap richting sterrendom gemaakt? Wordt het Tjeerd Oosterhuis met zijn Pimp Paulusma ft. Giomama, Emile Hartkamp met de romantische Claartje, of Rob Bolland met zijn 'Russische Smurf' Anton Molotov? Talpa TV is onderdeel van Talpa Media Holding. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken, en het Nederlandse televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.
---