Gemeente Geertruidenberg


SWOG watergymnastiek voor ouderen heeft nog enkele plaatsen vrij

Ruim 400 ouderen uit Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg maken al jaren gebruik van de mogelijkheid, om via de SWOG deel te nemen aan verschillende activiteiten Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO). Een van die activiteiten is watergymnastiek.
Onder begeleiding van een MBvO docent worden in warm water (32 graden) oefeningen gedaan om de spieren te versterken en de gewrichten soepeler te maken. Er wordt ook aan de conditie, evenwichtsgevoel en spierversterking gewerkt. Het doel van Meer Bewegen voor Ouderen is het soepel houden van spieren en gewrichten. Vakbekwame leerkrachten geven les in ondiep extra verwarmd water.

Op maandag en dinsdag wordt aan 8 groepen les gegeven. De les watergymnastiek duurt 45 minuten en iedereen kan meedoen, ook als men niet kan zwemmen. Er wordt wisselend gewerkt aan heupen, schouders en wervels in een ontspannen sfeer. In een paar groepen zijn enkele plaatsen vrij gekomen.

Als u denkt, dit is precies wat ik zoek, kom dan eens kijken, of nog beter, geef u op en doe mee. Men hoeft niet te kunnen zwemmen: iedere 55 plusser kan meedoen. Daarnaast is watergymnastiek een sociaal gebeuren een uitstekende manier om nieuwe contacten met leeftijdsgenoten aan te knopen.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Sjan Zijlmans, telefoon 0162-513388.