Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 15 november 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 8 november 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Benoeming leden hoofdstembureau.
Toelichting:
In verband met de komende gemeenteraadsverkiezingen dienen de leden van het hoofdstembureau weer benoemd te worden voor een nieuwe periode. Ambtelijk advies:
Conform voorstel de leden c.q. plv. leden van het hoofdstembureau (buiten de voorzitter) te benoemen. De burgemeester is op basis van de Kieswet, artikel E7, lid 2, voorzitter van het hoofdstembureau. De benoeming geldt vanaf de datum van het collegebesluit tot 1 januari 2010. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Opheffing Gemeenschappelijke regelingen BRUL en GHOR/CPA, Toelichting:
Gelet op het aangaan van de nieuwe gemeenschappelijke regeling "Veiligheids Regio Utrecht" welke per 1 januari 2006 van kracht zal worden dienen de gemeenschappelijke regelingen BRUL en GHOR/CPA te worden opgeheven per 1 januari 2006. Ambtelijk advies:
De gemeenschappelijke regelingen Brandweer Regio Utrechts Land en GHOR/CPA regio Utrecht per 1 januari 2006 op te heffen en dit ter besluitvorming voor te leggen aan de raad. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Herijking geluidonderzoek A2 vanwege verbreding naar 2x4 banen. Toelichting:
Op grond van de voorwaarden van GS i.h.k.v. de afgifte beschikking hogere waarden in 1999 is nu een herijking van het geluidsonderzoek gehouden. Bij de herijking blijkt dat het scherm behorende bij de geluidberekeningen uit 1999 7 meter hoog is en 1071 m lang i.p.v. 6 x 1020 m. Voorts blijkt dat de geluidsbelasting is toegenomen door intensivering van het verkeer maar weer afneemt door de effecten van ZOAB beter in de berekening op te nemen. Per saldo is er in 2020 een zeer geringe toename van gemiddeld 1 dB(A) t.o.v. de berekening van 1999. Ambtelijk advies:
Instemmen met de conclusies dat op grond van de geactualiseerde berekening van de geluidsbelasting voor het jaar 2020 een geluidsscherm van 7 meter hoog en een lengte van 1071 afdoende is. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Advies van de commissie bezwaarschriften m.b.t. bezwaren tegen de beslissing bouwvergunning te verlenen voor de plaatsing van een afdak, droogbalkon en vluchttrap aan de achtergevel van een als atelier in gebruik zijnd bedrijfgebouw op het perceel Rijksstraatweg 113b te Baambrugge.
Toelichting:
Conform het advies van de commissie bezwaarschriften de appelanten in hun bezwaren ontvankelijk verklaren. In afwijking van het advies van de commissie het bestreden besluit in stand te laten doch aan te vullen met een besluit tot vrijstelling als bedoeld in artikel 19, derde lid WRO. Ambtelijk advies:
De commissie bezwaarschriften geeft aan dat het bouwplan in strijd is met het geldende bestemmingsplan. Verder merkt zij op dat geen toepassing kan worden gegeven aan art. 19, lid 3 omdat het bouwwerk niet valt onder de aangegeven categoriën van gevallen. Wanneer de toetsing aan bouwen en gebruik zuiver wordt gehouden is vrijstelling wel mogelijk. Het gaat om het geval: 'een ander gebouw buiten de bebouwde kom met een agrarische bestemming'. Daarbij is niet bepaald dat de uitbreiding ook ten dienste moet zijn aan de agrarische bestemming. Dus is het bouwen wel mogelijk en het strijdig gebruik bestond al jaren en daartegen is nimmer opgetreden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek van de heer H. van der Wilt om medewerking aan het verplaatsen van de supermarkt aan de Brugstraat 4 naar een terrein aan de Rijksstraatweg tussen 34a en 36 te Baambrugge en het bouwen van een bedrijfswoning en een aantal appartementen. Toelichting:
De voorgestelde locatie is niet ideaal te noemen, maar ook de bestaande locatie is verre van ideaal. Voor de realisering is een art. 19, lid 1 WRO nodig wegens strijdigheid met de agrarische bestemming van de gronden. Het ontwikkelen van de nieuwe locatie zou geheel voor rekening van Van der Wilt moeten komen. E.e.a. kan worden geregeld in een exploitatieovereenkomst waarbij de gemeente haar gronden voor een markconforme prijs inbrengt. Ambtelijk advies:
In principe instemmen om op basis van een exploitatieovereenkomst medewerking te verlenen aan de realisatie van een supermarkt met bedrijfswoning en appartementen op het perceel grond aan de Rijksstraatweg tussen 34a en 36.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden. De verplaatsing moet in een bredere context worden bezien, waarbij de locatie Dorpshuis De Vijf Bogen (mede i.v.m. vergrijzing c.q. bruikbaarheid en een mogelijke multifunctionele bestemming van het dorpshuisterrein), ook in beeld wordt gebracht. Wethouder Van den Heerik initieert de bredere visie.

4. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel, Leeuwenburgh 27, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren op grond van een negatief welstandsadvies. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Bezwaarschrift tegen verlening vrijstelling en bouwvergunning voor het veranderen/vernieuwen van een woonhuis met carport en het renoveren en verplaatsen van een plantenkas op perceel Laan van Binnenrust 23.
Toelichting:
Tegen de op 2 augustus 2005 verleende vrijstelling en bouwvergunning voor het veranderen/vernieuwen van een woonhuis met carport en het renoveren en verplaatsen van een plantenkas op perceel Laan van Binnenrust 23 zijn bezwaarschriften ingediend. De bezwaarden zijn gehoord door de commissie beroep- en bezwaarschriften. De commissie adviseerd betrokken ontvankelijk te verklaren in hun bezwaren en het besluit in stand te laten. Het college kan zich met dit advies verenigen.
Ambtelijk advies:
Appellanten ontvankelijk verklaren in hun bezwaren en het bestreden besluit in stand laten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Controleprotocol en controleplan voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2005 van de gemeente Abcoude.
Toelichting:
Met het controleprotocol geeft de raad sturing aan de accountantscontrole en zo invulling aan haar controlerende taak. Naast controle op de getrouwheid van de boekhouding, controleert de accountant ook op de rechtmatigheid. In het protocol is een gelimiteerde lijst van externe en interne wet- en regelgeving opgenomen waar de accountant v.w.b. de rechtmatigheid op controleert. Naar verwachting kan de controle op alle wet- en regelgeving voor Abcoude plaatsvinden vanaf de jaarrekening 2006. Ambtelijk advies:
Het controleprotocol en controleplan voor de accountantscontrole ter vaststelling voor te leggen aan de raad.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanleg van aardgas en tv-kabel in het buitengebied, gelijktijdig met de aanleg van riolering. Toelichting:
In een deel van het buitengebied zal riolering worden aangelegd. De betreffende bewoners vragen naar de aanleg van aardgas en tv-kabel. Het gasbedrijf (Eneco) overweegt de aanleg nog, de kabel-provider (UPC) wil niet tot aanleg overgaan. Wellicht dat via bestuurlijk contact beide bedrijven alsnog tot aanleg over willen gaan, ook al is dat niet direct rendabel. Ambtelijk advies:
Eneco en UPC op bestuurlijk niveau te verzoeken (alsnog) tot aanleg van aardgas en tv-kabel over te gaan, ook indien dat niet rendabel is.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Ondertekening Product-Prestatieovereenkomst 2006 Regionale Bibliotheek Angstel Vecht en Venen en de gemeente Abcoude op 16 november 2005. Toelichting:
In de overeenkomst zijn de kernfuncties en de overige functies van de regionale bibliotheek vastgelegd conform de criteria zoals beschreven in de bijlagen 1 en 2 behorende bij deze overeenkomst. Voorts is voor de regionale bibliotheek vastgelegd de procedures m.b.t. rekening en verantwoording. Voor de gemeente zijn in de overeenkomst vastgelegd de wijze van subsidiering, frequentie van overleg en de procedure voor de af te sluiten Raamovereenkomst Regionale Bibliotheek 2007 - 2010. Ambtelijk advies:

- In te stemmen met de Product-Prestatieovereenkomst 2006;
- over te gaan tot het ondertekenen van de Product-Prestatieovereenkomst 2006 en wethouder Doorn hiervoor mandaat te verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Subsidieprogramma 2006.
Toelichting:
In uw vergadering van 6 september 2005 heeft u het concept-subsidieprogramma welzijn 2006 vastgesteld. De in het programma opgenomen organisaties zijn op 14 september 2005 per brief over uw besluit geinformeerd en over de mogelijkheid voor 17 october 2005 schriftelijk te reageren, zodat uw college bij de definitieve vaststelling van het programma met de eventueel ingebrachte zienswijzen rekening kan houden. Geen enkele organisatie heeft gereageerd, zodat het concept- subsidieprogramma welzijn 2006 definitief kan worden vastgesteld. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt het subsidieprogramma 2006 definitief vast te stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Europese aanbesteding reïntegratietrajecten. Toelichting:
De gemeente Abcoude en De Ronde Venen hebben gekozen om alle reïntegratietrajecten gezamenlijk aan te besteden. Voor deze aanbesteding is een Europese openbare aanbestedingsprocedure gevolgd. In het voorliggende collegevoorstel wordt verslag gedaan van de uitkomsten van deze procedure.
Ambtelijk advies:
Perceel 1,Reïntegratietrajecten (onderdelen) voor uitkeringsgerechtigden in de doelgroepen 2,3 en 4: te gunnen aan: Alexander Calder, DHG en Het Spui. Perceel 2, Work First trajecten: te gunnen aan: Alexander Calder, Randstad Rentree en Utrechtse Werkbedrijven.
Perceel 3, Trajecten voor niet uitkeringsgerechtigden: te gunnen aan: DHG en Het Spui. Perceel 4, Trajecten voor uitkeringsgerechtigden die behoren tot doelgroep 5: te gunnen aan: Wesseling groep, Het Spui en Papageno.
Perceel 5, Voorschakeltrajecten voor alleenstaande ouders met jonge kinderen: te gunnen aan: Alexander Calder, Kliq en Papageno.
Perceel 6, Belastbaarheidonderzoeken en spoedcontroles: te gunnen aan: Axioma en Aob Compaz. De overige bedrijven berichten dat zij de betreffende percelen niet gegund krijgen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 22 november 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 15 november 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek van de ouderraad van de openbare basisschool Piet Mondriaan om de vergunning voor o.a. het plaatsen van sandwichborden ter aankondiging van de speelgoedbeurs onder boeknummer 2757 te wijzigen overeenkomstig het verzoek de vergunning voor de beurs aan te passen
Toelichting:
Namens de ouderraad van de openbare basisschool Piet Mondriaan heeft J.G.J. Heideman een verzoek ingediend om de doorlopende vergunning onder boeknummer 2757 zodanig aan te passen dat de sandwichborden jaarlijks geplaatst mogen worden maximaal 10 dagen voorafgaande aan de op de
2e of 3e zondag van de maand november van de jaren 2005 t/m 2009 te organiseren speelgoedbeurs. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 8-11-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag reguliere bouwvergunning wijzigen zijgevel, en intern veranderen woonhuis, Kloosterhof 1, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-11-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning plaatsen hekwerk, Bovenkamp 8, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-11-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag lichte bouwvergunning gedeeltelijk veranderen en vergroten woonhuis met kleine serre, Doude van Troostwijkstraat 60, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure om voornoemd bouwplan mogelijk te maken: a. het bouwplan publiceren in de VAR van 24-11-2005, b. het bouwplan gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 10-11-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Kapvergunning 3 esdoorns, 2 kastanjebomen, 1 conifeer, hoek Kerkstraat/Kerkgaarde. Toelichting:
Op 25 augustus 2005 is in verband met een bouwproject een aanvraag kapvergunning ingekomen voor 3 esdoorns, 2 kastanjebomen en 1 conifeer. Bijzondere en waardevolle bomen blijven met dit plan behouden. Het hoofd buitendienst dhr A. Bakker heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4.3.3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 15-9-2005 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 3 esdoorns, 2 kastanjebomen en 1 conifeer Mandaatbesluit d.d. 7-11-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---