Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 22 november 2005

Twee ICSC nominaties voor AM-projecten in Spanje en Duitsland

De door AM ontwikkelde winkelcentra Espacio León in León, Spanje, en Schlössle- Galerie in Pforzheim, Duitsland, zijn beide genomineerd voor de ICSC Award, die elk jaar aan de beste winkelcentra van Europa wordt toegekend. De winnaars van deze prestigieuze prijs worden bekend gemaakt tijdens de ICSC Conferentie die van 26 tot en met 28 april 2006 in Kopenhagen wordt gehouden.

De International Council of Shopping Centres Europe (ICSC Europe) kent elk jaar prijzen toe aan de beste nieuwe winkelcentra van Europa. Winkelcentra die in het verleden zijn bekroond, hebben aangetoond hoe een goed ontwerp kan samengaan met effectieve planning, merchandising, verkoop en alle andere aspecten van winkelcentrummanagement, met inbegrip van klanttevredenheid. De genomineerde finalisten dienen als voorbeeld voor de branche als geheel. Dit jaar dongen er 26 projecten uit veertien landen mee naar de ICSC Shopping Centre Awards.

Schlössle-Galerie, Pforzheim, Duitsland
Dit 20.000 m2 tellende winkelcentrum werd genomineerd in de categorie Kleine Nieuwe Winkelcentra. Het is een overdekt winkelcentrum in het centrum van de stad, met 43 winkels verdeeld over drie verdiepingen. Een bijzonder aspect van dit project is het openbare dakterras op het schuine dak met een kinderspeelplaats, wandelpaden en een panoramisch uitzicht op de heuvels rond Pforzheim en het Schwarzwald. Schlössle-Galerie is ontwikkeld door AM Development Germany GmbH en is eigendom van het Duitse WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH.

Espacio León, León, Spanje
Dit overdekte winkelcentrum, met een totale oppervlakte van 36.000 m2, werd genomineerd in de categorie Middelgrote Nieuwe Winkelcentra. Het is het eerste vrijetijds- en winkelcentrum in deze Spaanse stad, met 130 eenheden verdeeld over drie verdiepingen, waaronder een foodcourt en een multiscreen Cinebox-bioscoop. Het spectaculaire gebouw is gebaseerd op een bijzonder en exclusief functioneel concept. Espacio León is ontwikkeld door AM Multi Development Corporation Spain SA. Investeerder is het Duitse Commerz Grundbesitz Investment Gesellschaft mbH.

Het conceptuele ontwerp van beide projecten is afkomstig van T+T Design uit Gouda.

Profiel AM
AM NV (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). AM heeft projecten in voorbereiding en in uitvoering in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Groot- Brittannië, Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. Als beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam, AMX Index), met 1,25 miljard aan bedrijfsopbrengsten en een nettoresultaat uit voortgezette activiteiten van 64 miljoen in 2004 (IFRS), bekleedt zij een vooraanstaande positie in de markten waarin zij opereert.

De projecten van AM zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur. Deze projecten hebben wereldwijd erkenning verworven met prestigieuze internationale prijzen (MIPIM, ICSC en ULI) voor onder meer de Kalvertoren en het kantoor Forum (Amsterdam), het Beursplein (Rotterdam), het Statenplein (Dordrecht), Regenboog Park (Tilburg), Kamp Promenade (Osnabrück), Armazens do Chiado en Almada Forum (Lissabon).

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht