Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


22 november 2005

Elburg - te hard in Elburg
De politie heeft maandag (21/11) bij een politiecontrole op de Oostelijke Rondweg 13 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De controle werd uitgevoerd met behulp van de laser. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Epe - Diefstal uit clubgebouw

Uit een clubgebouw aan de Sportlaan werden in de nacht van zondag op maandag (21/11) etenswaren en gereedschap weggenomen. Men had het de dieven wel erg gemakkelijk gemaakt. De deur was namelijk niet afgesloten.


Ermelo - 7-jarig jongetje raakt gewond

Een 7-jarig jongetje uit Ermelo raakte maandagmorgen (21/11) gewond na een aanrijding. De jongen wilde rond 08.15 uur fietsend vanaf de onverharde Koningsweg, de Garderenseweg oprijden om over te steken naar het fietspad. Vanaf rechts naderde een 41-jarige automobilist uit Harderwijk. Deze probeerde de jongen nog te ontwijken, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. De jongen werd met hoofdletsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Ermelo - Onder invloed

De politie heeft maandagavond (21/11) proces verbaal opgemaakt tegen een 34-jarige automobilist uit Ermelo. Agenten zagen de man even na 19.00 uur op de Julianalaan rijden en wilden hem controleren. De man had dit kennelijk door en ging er snel vandoor. Na een korte achtervolging werd hij in de Fokko Kortlanglaan staande gehouden. De man bleek onder invloed van alcohol. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau blies hij 1,6 prom. Hij bleek tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie heeft voor beide feiten proces verbaal opgemaakt.


Ermelo - Fietserverlichting niet in orde

Maandagavond (21/11) bleek bij controles op de Horsterweg en de Oude Telgerweg dat de fietsverlichting van zeven fietsers niet in orde was. Er werden 61 fietsers gecontroleerd. De zeven fietsers kregen een boete van E 25,-.


Harderwijk - Fietser raakt gewond

Een 14-jarige fietser uit Hierden raakte maandagmiddag (21/11) rond 15.35 uur gewond na een aanrijding. De jongen fietste over de Academiestraat vanaf de Doelenstraat. Doordat zijn tas in het voorwiel terecht kwam, sloeg hij over de kop. Hij had diverse verwondingen aan zijn hoofd en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon na behandeling weer naar huis.


Harderwijk - Boetes voor drinken op straat

Na een melding over samenklittende jeugd op het speelveldje aan de Cremerstraat heeft de politie er maandagavond (21/11) een kijkje genomen . Agenten troffen daar inderdaad een aantal jongeren aan. In een speelhuisje stond een geopende fles drank en een blikje bier. Eén van de jongeren, een 16-jarige Harderwijker gaf aan dat het van hem was. De jongen kreeg een boete. Onder een bankje werd nog een blikje bier gevonden. Een 16-jarige Harderwijkse vertelde dat het blikje van haar was. Ook zij kreeg een boete.


Nunspeet - Leerlingen basisschool werken mee aan snelheidscontrole

Leerlingen van groep 5 van de Immanuelschool hebben maandag (21/11) meegewerkt aan een snelheidscontrole van de politie op de Stationslaan. De kinderen hadden voor het project zelf groene en rode kaarten gemaakt. Agenten controleerden de snelheid van de passerende auto's en hielden de bestuurders staande. De kinderen deelden de rode kaart uit aan de hardrijders en de groene kaart aan bestuurders die zich netjes aan de snelheid hielden.


Putten - Bromfietser rijdt door na aanrijding

Een 18-jarige fietsster uit Ermelo raakte maandagmorgen (21/11) rond 08.10 uur gewond nadat ze van haar fiets was gevallen. De vrouw fietste op het fietspad aan de Puttenseweg vanaf Ermelo. Opeens werd zijn ingehaald door een bromfiets. Tijdens het inhalen werd zij geraakt door de bromfietser, waardoor ze viel en verwondingen opliep in haar gezicht. De bromfietser is doorgereden. Mogelijk dat deze niets gemerkt heeft van de aanrijding. De politie wil graag in contact komen met de bromfietser.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --