Kennisnet

Campagnes
Inspirerende ICT-bijeenkomsten

Inspirerende ICT-bijeenkomsten voor 2.000 VO-docenten in Limburg

De scholen van stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) stellen de leerling centraal. Daarom heeft LVO besloten 9 inspirerende bijeenkomsten te beleggen om haar docenten vertrouwd te maken met de nieuwste inzichten in de elektronische leeromgeving. Een aantal LVO-scholen presenteert hun eigen projecten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 23 november in het Parkstad Emma College in Heerlen.

LVO heeft Kennisnet gevraagd om als publieke organisatie van het onderwijs negen middagen te verzorgen voor in totaal 2.000 docenten van alle twintig LVO-scholen. De focus ligt daarbij op het werk van de docent, de leerlingen en de mogelijke toepassing van beschikbare internet-hulpmiddelen. De middagen bestaan uit plenaire sessies, waarvoor gerenommeerde sprekers zijn uitgenodigd, onder wie Jacob van Kokswijk, hoogleraar in interactieve digitale media en Gellof Kanselaar, hoogleraar onderwijspsychologie en ICT in het onderwijs. Deze presentaties worden gevolgd door workshops, waarin voorlichters van Kennisnet de docenten begeleiden in het verbeteren van hun ICT-vaardigheden.

De opzet voor deze bijeenkomst komt voort uit de wens van LVO om het gebruik van ICT beter te integreren in het onderwijs. Rens Knegt, voorzitter van het College van Bestuur van LVO: "De elektronische leeromgeving is meer dan een hulpmiddeltje. Het is mijn vaste overtuiging dat ELO leidt tot een andere kijk op onderwijs, op de manier waarop lesstof wordt aangeboden, op ons inzicht hoe kinderen-van-nu te boeien zijn, op de manier waarop ze kennis en kunde vergaren."

Over Stichting LVO
De Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) is een samenwerkingsbestuur voor 20 scholen met circa 32.000 leerlingen en 3.500 medewerkers. LVO beslaat het hele spectrum van voortgezet onderwijs: alle varianten van het VMBO tot en met het gymnasium. Als groot schoolbestuur voelt LVO zich verantwoordelijk voor een gedifferentieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod van voortgezet onderwijs in Limburg. Die doelstelling tracht LVO te realiseren in goed overleg met andere besturen in de regio.
Over Stichting LVO: www.stichtinglvo.nl

Stichting Kennisnet is de publieke internetdienstverlener voor en door het onderwijs. Met de portal www.kennisnet.nl ondersteunt Kennisnet het basis, voortgezet en beroepsonderwijs met educatieve content en praktische internetproducten die nauw aansluiten bij de dagelijkse onderwijspraktijk. De portal is het startpunt op internet voor leerlingen en docenten, maar ook voor ouders, ICT-coördinatoren en managers. Kennisnet ontwikkelt, zoveel mogelijk in samenwerking met de klant en met haar partners, diensten en toepassingen die het educatief gebruik van internet in het onderwijs bevorderen. Kennisnet maakt onderwijsvernieuwing praktisch toepasbaar in de klas en ondersteunt scholen die hun onderwijs anders willen inrichten. Kennisnet in het hart van het onderwijs.
www.kennisnet.nl