BedrijfsautoRAI

Fiat Bedrijfswagens sponsor Italiaans ijshockeyteam

(11/23/2005)
In het kader van de samenwerking tussen Fiat Auto en Torino 2006 heeft Fiat Bedrijfswagens besloten om het Italiaanse ijshockeyteam, zowel dames als heren, te sponsoren. Waarmee de steun van Fiat Auto aan diverse olympische disciplines wordt gecompleteerd: freestyle skiën, snowboarding en bobsleeën voor Fiat, kunstrijden op de schaats voor Lancia en alpine skiën voor Alfa Romeo.
Roberto Bandoli, van Marketing Fiat Bedrijfswagens, legt uit: âIJshockey is een spectaculaire sport die uithoudingsvermogen, robuustheid en sprintkracht vereist, dezelfde eigenschappen die aanwezig zijn in het DNA van Fiat Bedrijfswagens.

Onlangs waren zowel het dames- als heren ijshockeyteam te bewonderen tijdens Torino ICE 2005, een belangrijk internationaal toernooi in de aanloop naar de Olympische Winterspelen. Op het tenue van de spelers de kreet âNieuwe Fiat Dobló Cargoâ. Deze besteller wist op 13 oktober jl. de titel âInternational Van of the Year 2006â in de wacht wist te slepen, door zijn onderscheidende styling, het gebruik van nieuwe Euro 4-motoren, de toename van zowel laadvolume als laadvermogen en, tenslotte, uitbreiding van het gamma met de nieuwe Maxi-uitvoering (4 kubieke meter laadvolume, 850 kg laadvermogen, een laadruimte met een lengte van meer dan 2 meter).

De turbodieselmotoren van de Fiat Dobló laten een uitstekende indruk achter: zowel de krachtige 1.9 MultiJet (105 pk) als de revolutionaire
1.3 MultiJet 16V (75 pk). Met name de laatste, een juweeltje van de Fiat ingenieurs, valt op door zijn buitengewone prestaties en uitermate lage brandstofverbruik van gem. 5,4 liter per 100 km.