Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht 23-11-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

DOORN In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 november is een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 01.00 uur werd een 19-jarige automobilist uit Nieuwpoort op de Kampweg gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 400 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Aanrijding

ELST Op dinsdag 22 november raakte een automobilist gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 14.25 uur reed een 19-jarige man uit Bleskengraaf met een klein model vrachtwagen over de Veenendaalsestraatweg, komende uit de richting van Elst en gaande in de richting van Veenendaal. Achter hem reed een 79-jarige automobiliste uit Veenendaal. Op een gegeven moment wilde de chauffeur rechts afslaan richting Rhenen en de automobiliste wilde daar linksaf richting Veenendaal. Op het laatste moment bedacht de chauffeur zich en stuurde scherp naar rechts. Op dat moment reed de automobiliste net naast hem en hij raakte haar auto vol in de flank.

De automobiliste is met heupklachten per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.

Winkeldiefstal

VEENENDAAL Op dinsdag 22 november is een vrouw voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 14.20 uur zag een medewerker van een winkel aan de Passage dat een klant een kleine hoeveelheid boodschappen wel afrekende, maar het overgrote deel in haar tas liet zitten en niet betaalde. De verdachte, een 33-jarige vrouw uit Renswoude, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Zij bleek voor ruim 40 euro aan boodschappen niet te hebben betaald.

Bij haar verhoor bekende de verdachte de diefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.