Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht 23-11-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Meisje gewond

NIEUWEGEIN Op dinsdag 22 november raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.45 uur reed een 52-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Batauweg, komende uit de richting van de Noordstedeweg en gaande in de richting van het Muntplein. Ter hoogte van de kruising met de Briljantdrift reed een 17-jarige fietsster uit Nieuwegein zonder op te letten de Batauweg op. De automobilist kon haar niet meer ontwijken en het meisje werd door de auto geschept, kwam op de motorkap en vervolgens op straat terecht.

Door de aanrijding liep het meisje knieletsel op. Zij werd door haar ter plaatse gekomen moeder voor behandeling naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Belediging

IJSSELSTEIN Op dinsdag 22 november werd een jongen voor belediging aangehouden.

Rond 18.15 uur zagen politiemensen enkele jongelui op de Televisiebaan staan. Eén van hen beledigde de politiemensen door hen uit te schelden. Daar de groep snel aangroeide tot ongeveer tien man, verzochten de politiemensen de komst van andere collegas. Daarop ging de groep, waaronder de verdachte, er vandoor.

Bij een onderzoek in de omgeving gaf een getuige aan een groep jongelui te hebben zien lopen in de richting van de Clinckhoeff. Politiemensen zagen de groep in de tram stappen bij de tramhalte Clinckhoeff. De tram werd bij de tramhalte Achterveld stilgezet en de verdachte werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt.