Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 23-11-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval

UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel op de Amsterdamsestraatweg.

Omstreeks 15.55 uur kwam een onbekende man de winkel ingelopen. Hij bedreigde een personeelslid met een steekwapen. Het lukte niet om de kassala te openen en zonder buit is hij gevlucht.

Signalement verdachte: man, getinte huidskleur, 35-47 jaar, gezet postuur, ongeschoren gelaat, 1.70 m 1.80 m lang, zwarte jack tot net over de heupen, blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen en een bivakmuts.

De politie is op zoek naar mensen die op het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord via: 0900-8844.

Gewapende overval

UTRECHT Op dinsdagavond heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een horecagelegenheid op de Oude Pijlsweerdstraat.

Net nadat personeel de gelegenheid omstreeks 22.45 uur had gesloten, drong een onbekende man de zaak binnen. Onder bedreiging van een wapen moest een medewerkerster geld afgeven. De verdachte is vervolgens met een onbekend geldbedrag gevlucht.

Signalement verdachte: man, licht getinte huidskleur, ongeveer 1.75 m, ongeveer 25 jaar, grijs of blauwe trui met wit opschrift en capuchon en donker tot zwart haar. Tijdens de overval had hij de capuchon van zijn trui over zijn hoofd getrokken.

De politie is op zoek naar mensen die op het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord via: 0900-8844.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 16-jarig meisje uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 14.30 uur wilde zij een winkel op de Rijnkade verlaten zonder kledingartikelen af te rekenen. Door personeel van de winkel werd zij aangehouden en overgedragen aan de ter plaatse gekomen agenten. Tijdens haar verhoor bekende zij de diefstal te hebben gepleegd. Zij zal een alternatieve HALT-straf ondergaan.

Hennepplantage ontmanteld

UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft de politie een hennepplantage ontmanteld.

Op dinsdag stelde de politie een onderzoek in een woning aan de Ina Boudier-Bakkerlaan in. In de woning troffen zij een hennepplantage aan, bestaande uit 188 planten en de bijbehorende apparatuur. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. De hennenplantage werd ontmanteld en de planten en de apparatuur werden in beslag genomen. Een 19-jarige man uit Utrecht werd aangehouden voor verhoor.

Man (92) gewond na aanrijding

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 92-jarige man uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 16.35 uur reed de 92-jarige man in zijn invalidenwagen op het fietspad op de Paranadreef. Toen een 70-jarige automobiliste uit Utrecht linksaf wilde slaan richting de Einsteindreef, zag zij vermoedelijk de 92-jarige man over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding, waardoor de 92-jarige man ten val kwam. Met pijn aan zijn heup is hij overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis.

Greep uit kassa

UTRECHT Op dinsdagavond deed een onbekende man een greep uit de kassa in een winkel op de Zambesidreef.

Omstreeks 18.10 uur stond een man in de rij voor de kassa. Plotseling deed hij een greep uit de kassa en vluchtte weg. Een getuige die het zag gebeuren zette de achtervolging in. Op de Ghanadreef lukte het hem om de verdachte staande te houden. Na wat duw- en trekwerk wist de verdachte zich los te rukken en rende weg in de richting van de Gambiadreef.

Signalement verdachte: licht getinte man, 40-50 jaar, fors/krachtig postuur, 1.65 m-1.70 m, litteken op jukbeen, donkere jas, donkere muts, donkere trui/sweater, donkere schoenen/gympen met lichtgekleurde delen en lichtblauwe spijkerbroek.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord, via 0900-8844.