Ingezonden persbericht

Bij KIDS ON CANVAS is alles mogelijk

Fotografie in een fantasie wereld

LAREN, 20051123 -- Mirjam Leslie-Pringle introduceerde in 2002 sprookjes achtige kunstwerken dmv fotografie. Ze fotografeert kinderen om ze vervolgens met hun dierbaarste knuffel, huisdier of andere persoonlijke elementen m.b.v. de computer in een fantasievolle omgeving te plaatsen. Mirjam laat de uiteindelijke compositie op canvas printen en opspannen op houten spieramen van 4,5 cm dik. Het reslutaat is een 'one of a kind' kunstwerk! kijk voor meer info op www.kidsoncanvas.nl


Mirjam begon samen met een vriendin, Nanda Cartsens, met het maken van een kinderboek; 'De Kleine Bende en de toch door de tovertuin' werd gemaakt d.m.v. bewerkte fotografie van hun eigen kinderen die een avontuur meemaken in een tovertuin. Het boek werd in de kinderboekenweek door Mo'media uitgegeven.
N.a.v. deze magische fotobewerkingen maakt Mirjam sinds 2002 deze soortgeleijke compisities in opdracht. Ze bespreekt eerst wat de wensen zijn voor een persoonlijk kunstwerk. Vervolgens fotografeert ze de kinderen in haar studio en alles wat ze nodig heeft, van knuffels of bloemen tot bijvoorbeeld raceauto's of dieren!
Daarna gaat ze aan de slag en houdt ze de mensen op de hoogte via email.

Als iedereen tevreden is wordt de compositie geprint op gelamineerd canvas, waardoor de kleuren nooit zullen vervagen. Het wordt opgespannen op een houten spieraam van 4,5 cm dik, hetgeen uniek is omdat je zo de plaat aan de zijden door ziet lopen.

De maten varieren van 30x30 cm tot 135x200 cm; er zijn eigenlijk geen grenzen!
Ook biedt Mirjam de mogelijkheid de plaat niet op canvas maar op bijvoorbeeld behang of lampenkappen af te drukken.

Daarnaast is zij zich gaan toeleggen op het maken van portretten. Ook deze wijken zeer af van de geijkte fotografie. Zij fotografeert de kinderen het liefst zo puur mogelijk, want, zegt ze, 'kinderen zijn zo eerlijk voor een camera, dat geeft een waanzinnig effect!'

Neem voor meer informatie contact op met
Mirjam Leslie-Pringle
mirjam@kidsoncanvas.nl
06 21225060
www.kidsoncanvas.nl



Mirjam Leslie-Pringle