Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 23 november 2005

Lufthansa benut capaciteitsgroei luchthaven Düsseldorf

44 nieuwe verbindingen vanaf januari 2006

Lufthansa zal vanaf 9 januari 2006 wekelijks 44 vluchten van Düsseldorf naar zeven Europese bestemmingen aanbieden. De recente capaciteitsuitbreiding van de luchthaven van Düsseldorf maakt de nieuwe vluchten mogelijk. Het extra aanbod en de gunstige vliegtijden zijn vooral interessant voor zakenreizigers, zowel uit de Duitse regio Noord-Rijnland-Westfalen, als uit het oosten en zuiden van Nederland. Lufthansa gaat van Düsseldorf wekelijks vijf keer naar Birmingham, zes keer naar Barcelona, Manchester en Lyon en zeven keer naar Nice, Rome en Madrid vliegen.

Dr. Karl-Ludwig Kley, lid van de raad van bestuur van Lufthansa, zegt in een toelichting dat de luchtvaartmaatschappij mag groeien, maar niet tegen elke prijs. "We willen overal winstgevend zijn. Lufthansa investeert in de lange termijn en streeft naar duurzame groei. Daar profiteert Düsseldorf ook van. Wij bieden stabiliteit en toekomstperspectief. Onze klanten kunnen bij ons altijd rekenen op scherpe aanbiedingen," aldus Kley.

Voor de nieuwe vluchten zet Lufthansa drie extra vliegtuigen in. "In Düsseldorf zullen we op de meest gevraagde trajecten, zoals naar Parijs en Londen, meteen grotere vliegtuigen inzetten. Met behoud van de frequentie," verzekert Kley. Vooral 's morgens en 's avonds gaat Lufthansa het aanbod flink uitbreiden. Zakenreizigers kunnen hierdoor profiteren van gunstige vertrek- en aankomsttijden. Kley benadrukt dat de mobiliteit van het bedrijfsleven toeneemt en dat de regionale economie een stimulans krijgt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs.
Tel. +31 (0)23 540 04 24, Fax + 31 (0)23 535 48 06 E-mail: haras@vanluyken.nl

---- --