1e persbericht van woensdag 23 november 2005

Eindhoven 23-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vier mannen aangehouden voor vernielingen

De politie hield woensdagochtend omstreeks 2.30 uur op de Kanaaldijk Zuid vier mannen aan. Ze worden verdacht van het vernielen van een bushokje op de Kanaaldijk Zuid. Het viertal, twee mannen uit Deurne van 20 en 21 jaar en twee Eindhovenaren van 20 en 21 jaar oud, had ook diverse ruiten vernield op de Bleekstraat. Ter hoogte van het Havenhoofd gooiden ze hekken, betonblokken en waterpompslangen in het water. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt

Op de Anna Bijnsweg is woensdagmorgen rond 8.00 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag dat de man bezig was het slot van een fiets door te knippen.

De man is ingesloten op het hoofdbureau van politie.

Eindhoven: Eindhovenaar verdacht van diefstal

Een 34-jarige Eindhovenaar is woensdagmorgen omstreeks 4.45 uur op de Markt aangehouden op verdenking van diefstal. De man liep weg toen hij de politie zag, hierop werd hij door de politie gecontroleerd. De man had een nijptang bij zich, enkele diepbevroren etenswaren en twee flessen drank. Hij kon geen verklaring geven waarom hij deze spullen in zijn bezit had. De politie heeft in de omgeving gezocht of er ergens ingebroken was maar kon niets ontdekken. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Verlichtingscontrole

In Veldhoven is dinsdagavond door de politie, tijdens de surveillance, een fietsverlichtings-controle gehouden. Negen personen werden bekeurd.

Geldrop: Aanhouding na mishandelen vriendin

Een 23-jarige man uit Geldrop is woensdagochtend om 1.15 uur in de woning van zijn 28-jarige vriendin aangehouden. De man zou haar bij een ruzie diverse malen hebben geslagen. Hij had ook haar keel een paar keer dicht geknepen. Het slachtoffer deed van de mishandeling aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Oirschot: Inbraak in woning

Dinsdag tussen 8.00 en 23.50 uur is ingebroken in een woning aan Het Luiwerk. Een raam aan de achterzijde van het huis werd opengebroken. De buit bestond uit een LCD-tv en een homecinema-set.