Politie Zuid-Holland-Zuid

23/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-11-2005 - Persberichten District I

GEEN VUURWAPEN, WEL HARDDRUGS
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 22 november een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Laan der Verenigde Naties. De politie had informatie dat de man mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. Dit bleek hij niet bij zich te hebben. Bij een huiszoeking in zijn woning aan de Krispijnseweg werd wel een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het gaat om zon 13 gram cocaïne, 20 gram heroïne, 67 pillen amfetamine en 31 XTC-pillen. De drugs zijn in beslaggenomen en zullen worden onderzocht. De man is in verzekering gesteld. In de woning werd de 31-jarige vriendin van de verdachte ook aangehouden. Zij bleek er niets mee te maken te hebben en werd na verhoor heengezonden.

DIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 22 november een 49-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in een supermarkt aan de Korte Parallelweg. De man wordt verdacht van winkeldiefstal tussen 9 november en 22 november j.l. In die periode is de voorraad tandpasta sterk geslonken. Er verdwenen 414 tubes tandpasta. Ook de scheermesjes bleken in trek. Er verdwenen 126 verpakkingen. De verdachte werd op camerabeelden door het personeel herkend. De politie werd ingeschakeld die de man insloot.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 22 november een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden aan de Langeweg. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn 39-jarige vriendin uit Zwijndrecht. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man die net vrij was uit detentie - is weer ingesloten.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 22 november een 72-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Noordendijk. De man was onder invloed van alcohol, in de auto gestapt en met de wagen achteruit gereden tegen een andere auto aan. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de man overeind gehouden door omstanders. Hij kon niet meer op zijn benen staan en was niet in staat om te blazen. Er is bij de man bloed afgenomen om vast te kunnen stellen hoeveel de man heeft gedronken. De uitslag daarvan moet nog komen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

FIETSER GESCHEPT DOOR AUTO
ZWIJNDRECHT Op de kruising IJsselmeer/Laan van Walburg is dinsdag 22 november eind van de middag een 81-jarige man uit Zwijndrecht geschept door een auto. Een 64-jarige man uit Zwijndrecht reed in de auto op de Laan van Walburg. Naast hem zat zijn 14-jarige zoon. Ze kwamen uit de richting van de rotonde met de Beneluxlaan. Op de eerdergenoemde kruising kwam van links de fietser. Vermoedelijk reed hij zonder licht en niet op het fietspad maar op de rijbaan voor het overige verkeer. Een botsing was het gevolg waarbij de fietser werd geschept. De 81-jarige man raakte gewond en werd naar het ziekenhuis in Dordrecht vervoerd. Hij heeft een open botbreuk in het been, een hersenschudding en vermoedelijk nekletsel. De bestuurder van de auto bleek te hebben gedronken. Hij blies na een blaastest ver boven de streep (965 ugl). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie onderzoekt hoe het ongeval precies heeft plaatsgevonden. De bestuurder werd aangehouden en in verzekering gesteld.