Gemeente Ten Boer

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 16 november 2005 Datum: 22-11-2005

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Bouwvergunning

- wijzigen eerder verleende vergunning 20010178, K. de Boerweg 15, Woltersum, (03-01-05);

- vernieuwen houten kozijnen in kunststof kozijnen voorgevel, Kievitstraat 25, Ten Boer (03-11-05);

- wijzigen dakconstructie schuur, Luddestraat 1, Thesinge (26-10-05);
- plaatsen garage, Dobbestraat 14, Woltersum, (26-10-05);
- plaatsen projectbord, Blinkerdlaan, Ten Boer (sectie A, nummer 3000) (21-10-05);

- plaatsen projectbord, Rijksweg (sectie A, nummer 3519), Ten Boer (25-10-05);

- plaatsen twee bruggen, begraafpark te Ten Boer (sectie K, nummer 1674), (26-10-05).
Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Belangrijk nieuws voor organisatoren van evenementen - Evenementenkalender
Vanaf 2005 is een ieder gehouden, uiterlijk op 25 november voorafgaande aan het jaar waarin een evenement, optocht, wedstrijd etc. plaats moet vinden, de burgemeester van dat voornemen in kennis te stellen. Op basis van de kennisgevingen wordt telkens de evenementenkalender voor het komende kalenderjaar vastgesteld. De evenementenkalender zal niet alleen als algemeen toetsingskader worden gebruikt, maar dient ook voor het opstellen van dienstroosters van hulpdiensten, gemeentelijke (infrastructurele) projecten e.d. Echter, een vermelding op de evenementenkalender wil niet zeggen dat ook vergunning is verleend om het evenement te mogen organiseren/ houden. Het melden van het voornemen betekent nog niet dat u ook een vergunning aanvraagd. Immers voor sommige activiteiten heeft u geen vergunning nodig. Op het aanvragen van een vergunning wordt hieronder ingegaan.

De regeling in de APV

Zoals u wellicht weet zijn in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van onze gemeente bepalingen opgenomen voor het houden van evenementen, feesten, optochten, wedstrijden en dergelijke. Om de bescherming van de openbare orde en veiligheid rondom evenementen e.d. zoveel mogelijk te kunnen waarborgen is een vergunningstelsel ingevoerd. Dit betekent dat een ieder te allen tijde gehouden is om voor een beoogd evenement een vergunning aan te vragen bij de burgemeester van Ten Boer, met dien verstande dat een vergunning voor een klein evenement 8 weken en een vergunning voor een groot evenement 12 weken voor het beoogde evenement aangevraagd dient te worden.

De aanvraag dient gericht te worden aan:
De burgemeester van Ten Boer, t.a.v. de afdeling Stafbureau, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer

Een aanvraagformulier kunt u verkrijgen op het gemeentehuis, maar u kunt het ook vinden op de website van de gemeente Ten Boer. Voor het in behandeling nemen van aanvragen worden leges in rekening gebracht. Er gelden verschillende tarieven.
In 2005 zijn de tarieven voor het in behandeling nemen van aanvragen:
* om vergunning brandveilig gebruik . 219,40
* van een evenement . 4,75

* om een muziekvergunning (één dag) . 28,10
* op grond van artikel 35 Horecawet . 4,75

Voor 2006 zijn de tarieven nog niet vastgesteld. Uw aanvragen voor een vergunning, evenals uw meldingen zie ik graag tegemoet vóór 25 november.

Voor vragen over het bovenstaande kunt u op maandag t/m woensdag van 9.00 tot 12.00 uur contact opnemen met de heer H. Bos van het Stafbureau, telefoonnummer 050-3028829. Een e-mail is ook mogelijk: h.bos@tenboer.nl

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
* het vergroten van een woning, Bouwerschapweg 2, Ten Boer (3-11-05);

* het vervangen van houten kozijnen door kunststof kozijnen in de voorgevel, Kievitstraat 25, Ten Boer (28-10-05);
* het plaatsen van een dakkapel op een achterdakvlak, Vierendeel 23, Ten Boer (2-11-05);

* het vergroten van een slaapkamer, Reddingiusstraat 9, Ten Boer (3-11-05);

* het plaatsen van een erfafscheiding, Wigboldstraat 17, Ten Boer (7-11-05);

* het vergroten van de woning, Tolhuiswierde 36, Ten Boer (11-11-05);het vergroten van de woning, Molenweg 1, Thesinge (11-11-05).

Gladheidbestrijding
Omdat het onmogelijk is alle gladheid gelijktijdig te bestrijden voert de gemeente Ten Boer een zgn. selectief strooibeleid. Er wordt met 2 strooiploegen gewerkt. Deze bestaan uit vier medewerkers van Openbare Werken.
De periode waarin gladheidbestrijding plaatsvindt begint op 1 november en loopt door tot 1 april.

Strooibeleid
.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

1. Gewone gladheid (het betreft hier vnl. opvriezen) Er wordt in dit geval gestrooid op doorgaande wegen en busroutes volgens onderstaande routes en op genoemde tijden.
2. Gladheid door sneeuwval
Bij sneeuwval wordt geploegd en gelijktijdig gestrooid, het eerst op de doorgaande wegen en busroutes. Daarna worden de overige wegen geploegd en gestrooid. Deze laatstgenoemde werkzaamheden worden vnl. overdag uitgevoerd.

3. Extreme omstandigheden door ijzel, zware sneeuwval en sneeuwduinen

Onder deze omstandigheden worden alle wegen in de gemeente geploegd en gestrooid. De doorgaande routes en busroutes het eerst en vervolgens de overige wegen.

Wanneer er sprake is van gewone gladheid wordt er gestrooid tussen 5.00 uur s morgens en 12.00 uur s avonds. Tussen 0.00 en 5.00 uur s nachts wordt er dus niet gestrooid m.u.v. extreme gladheid door ijzel en / of zware sneeuwval en sneeuwduinen.
Het streven is er op gericht dat bij gewone gladheid eerdergenoemde routes om 7.30 uur zijn gestrooid.
Voor alle duidelijkheid: tussen het uitrukken van de strooiploeg en het strooien van de laatste straat zit ca 2 uur. Er is ten allen tijde voorzichtigheid geboden bij (te verwachten) gladheid.

Routes.
Route 1 (Auto 1)
Boltweg- Bouwerschapweg- Hoofdweg- Dobbestraat- Kerkpad- Kollerijweg- Eemskanaal N.Z.- Medenweg (tot aan Hoeksmeer)- Bloemhofweg- Rijksweg (van brug Ten Post tot brug Winneweer).
Ten Post: Oldenhuisstraat- J. Zijlstraat, Tuwingastraat- J.Rengersstraat- - Tammingastraat- H. Veldmanstraat- Eestumerweg, Oldersumerweg.
Vervolgens: Hemerterweg- Borgweg- Stadsweg (Ten Post Ten Boer) Ten Boer: Blinkerdlaan-Koopmansplein-Marskramer- Ommelanderstraat-Sportlaan- Zijlvest- Schepperij- Fivelstraat- Emmerwolderweg- Nijverheidsweg.

Route 2 (Auto 2)
Boltbrug- Lindenstraat- Reddingiusstraat- Vijverweide- Groene Zoom - Redgerstraat- Homanstraat- Gerichtstraat- Triezenbergstraat- Stadsweg- Ticheldobben- Kaakheemlaan- Herepad- Reigerstraat- Kievitstraat- Meeuwstraat- H.Westerstraat- Wigboldstraat- Roerdompstraat. Thesingerweg- Schultingaweg (viaduct)- Thesingerweg- Molenweg- Ridderplein- Kerkstraat- Schutterlaan- Lageweg- Dorpsweg. Garmerwolde: v.d.Veenstraat- Hildebrandstraat (geheel)- Dorpsweg- Geweideweg- Grasdijkweg- Fledderbosweg(naar RWZI)- Oude Rijksweg. Bovenrijgeweg- Washuisterweg.

Tenslotte
:
De gemeente Loppersum strooit de Stadsweg Winneweer en een gedeelte van de Rijksweg.
De provincie strooit de Gaykingastraat in Ten Boer, het fietspad Woldjerweg, de weg voor Amca, het Jaagpad in Ten Post en tenslotte de Hoofdweg in St.Annen.
De bruggen binnen de gemeente worden door omwonenden gestrooid. Op de overige nog niet genoemde fietspaden wordt niet gestrooid. De gemeente strooit repressief. D.w.z. dat pas na signalering van gladheid wordt gestrooid.
De provincie strooit preventief. D.w.z. dat reeds bij de verwachting van mogelijke gladheid wordt gestrooid.

Paden Ten Boersterbos
Door onderhoudswerkzaamheden in het Ten Boersterbos zijn meerdere paden in het bos niet of moeilijk begaanbaar.
De komende weken zal Staatsbosbeheer alles in het werk stellen om deze paden weer te herstellen.

Raamplan vervoer gevaarlijke stoffen over vaarwegen, provincie Groningen
Op grond van de Wet rampen en zware ongevallen (Wrzo) heeft de burgemeester van de gemeente Ten Boer op 8 november jl. het Raamplan voor de bestrijding van incidenten met vervoer gevaarlijke stoffen op de binnenvaarwegen in de provincie Groningen vastgesteld. Dit plan beschrijft de wijze waarop alle partijen van Crisismanagement Groningen in een voorkomend geval een ernstige gebeurtenis bestrijden op het Eemskanaal.

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 7 MAART 2006
Registratie aanduiding politieke groepering
Voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Ten Boer kan een politieke groepering, die een vereniging is met volledige rechtsbevoegdheid en waarvan de aanduiding niet eerder reeds is geregistreerd (bij verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer, Provinciale Staten of Gemeenteraad van Ten Boer), aan het centraal stembureau van de gemeente Ten Boer verzoeken, de aanduiding waarmee zij op de kandidatenlijst wenst te worden vermeld (niet meer dan 35 letters of andere tekens), in een register in te schrijven.

Indien men de aanduiding voor de komende verkieizngen van de leden van de raad van de gemeente Ten Boer op dinsdag 7 maart 2006 wenst te laten registreren moet een verzoek daartoe uiterlijk op vrijdag 9 december 2005 schriftelijk worden gedaan bij het centraal stembureau van de gemeente Ten Boer, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer.

Voor deze registratie moet een bedrag van 112,50 worden betaald aan de gemeente. Degene die de betaling verricht, ontvangt een bewijs daarvan. Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing wordt de waarborgsom terugbetaald. Bij het verzoek moeten worden overlegd:

a. Een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;
b. Een bewijs van inschrijving in het register, gehouden door de Kamer van Koophandel en Fabrieken;
c. Een bewijs van betaling van bovenvermelde waarborgsom; d. Een verklaring van de politieke groepring houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau.

Voor nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de registratie van een politieke groepering kunt u contact opnemen met mevrouw H. Bakker, Burgerzaken, telefoonnummer 050 3028810 of www.kiesraad.nl raadplegen.