Gemeente Ermelo


10 jaar oud papier-inzameling, iedereen tevreden

De gemeente Ermelo en de Vereniging Oud Papier Ermelo (OPA Ermelo) vernieuwen binnenkort tijdens een feestelijke bijeenkomst het contract waarin wordt geregeld dat OPA Ermelo het oud papier de komende tijd mag blijven inzamelen. Er wordt tijdens die bijeenkomst, waarvoor alle vrijwilligers van OPA Ermelo zijn uitgenodigd, eveneens het 10-jarig bestaan van de vereniging gevierd.

Vrijwilligers zamelen al 10 jaar papier in.
In 1995 is er in Ermelo voor gekozen om het oud papier in te laten zamelen door vrijwilligers van een aantal sportverenigingen, kerken en scholen. Die organisaties zijn voor dat doel verenigd in OPA Ermelo en krijgen daarvoor van de gemeente in het nieuwe contract de garantieprijs van 3,5 cent per kilogram ingezameld oud papier.

Enkele indrukwekkende feiten:
OPA Ermelo is in de afgelopen 10 jaar een groot succes geweest waarbij honderden vrijwilligers bij zijn betrokken. De deelnemende organisaties krijgen op deze manier honderden euro´s per jaar extra in de kas. Daartoe wordt er door 1 vrijwilliger per zaterdagochtend zo´n 3000 kilogram papier achter op een vrachtwagen getild! Jaarlijks wordt er zo´n 1.850.000 kilogram papier opgehaald wat een waarde vertegenwoordigd van zo´n 65.000,--!