Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


november 2005


Eerbeek - Scharensliep pakt zelf geld

Een nog onbekende scharensliep heeft dinsdagochtend zelf het door hem gewenste geld voor zijn diensten uit de portemonnee van een 74-jarige inwoonster uit Eerbeek gehaald. De vrouw was het niet eens met het bedrag wat de man berekende, maar de man greep haar portemonnee en ging er met een geldbedrag vandoor. Het incident deed zich rond 10.00 uur voor bij een woning aan de Offenbachstraat. De bewoonster deed open en direct stapte een man naar binnen met de mededeling dat hij messen moest slijpen. De vrouw gaf aan dat dat niet nodig was, maar de man liep door naar de keuken en haalde messen uit een la. Daarna vertrok hij. Na ongeveer 5 minuten kwam hij terug, legde de messen in de keuken en wilde geld. Toen de vrouw weigerde volgde de onverwacht actie van de man. De man is ongeveer 50 jaar,1.70 m lang met een stevig/gezet postuur. Hij had kort donker haar en droeg een colbert waarvan diverse knopen ontbraken. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Eefde - man aangehouden voor oplichting

Een 37-jarige man uit Westervoort is begin deze maand door de Koninklijke Marechaus-see op Schiphol aangehouden voor oplichting. De man wordt er van verdacht in 2003 en 2004 tijdens zijn werkzaamheden voor een administratief bedrijf enkele duizenden euro's naar zijn eigen rekening te hebben doorgesluisd. Hij had dit gedaan door de overschrijvingsformulieren te manipuleren. Na zijn daden is hij naar het buitenland gegaan en werd onlangs bij terugkomst in Nederland direct gesignaleerd en aange-houden. Hij heeft een verklaring afgelegd en is voorlopig ingesloten in een Huis van Bewaring in verband met het uitzitten van een oude straf. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Laren - Rijden onder invloed

Een 34-jarige automobilist uit Deventer bleek afgelopen nacht (23/11) bij een politiecontrole op de N332 in Laren onder invloed van alcohol. Hij werd door de agenten aangehouden en naar het politiebureau meegenomen. De man blies 0,7 prom en kreeg een boete.


Twello - 84 bestuurders rijden te hard

De politie heeft dinsdagmorgen (22/11) bij een controle op de Rijksstraatweg 84 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 1729 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km. Er is hier 50 km toegestaan. Alle overtreders krijgen binnenkort de boete thuisgestuurd.


Zutphen - Fietsverlichting niet in orde

Dinsdagavond (22/11) bleek bij controles op diverse locaties in Zutphen dat de verlichting van 11 fietsers niet in orde was. Deze fietsers kregen een bekeuring van E 25,-.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --