Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


23 november 2005


Ermelo - Zes fietsers zonder licht

Zes fietsers gingen dinsdagavond (22/11) tijdens een verlichtingscontrole op de Horsterweg in de fout. De politie controleerde rond 22.00 uur en maakte tegen zes fietsers proces-verbaal op, omdat zij de verlichting van hun fiets niet in orde hadden. De politie gaf een automobiliste een boete omdat hij zijn autogordel niet om had.


Harderwijk - Diefstal van bromfietsen

Onbekenden hebben dinsdagmiddag (22/11) vanaf de Doelenstraat een bromfiets gestolen. Het gaat om een bordeauxrode Puch Maxi met ZGP640 als nummer van het verzekeringsplaatje. De bromfiets is voorzien van witte velgen. Opvallend is dat er totaal geen benzine in de tank zat. De 44-jarige eigenares ontdekt rond 14.35 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie. Vanaf het Kievitsmeen verdween een zwarte snorfiets van het merk Cita Gilera met het nummer TXM416. De snorfiets heeft rode reflecterende bandjes. De 58-jarige eigenares deed aangifte bij de politie. De politie stelt een onderzoek in naar beide diefstallen.


Harderwijk - Veelpleger ingesloten

De politie heeft dinsdagmiddag (22/11) een veelpleger ingesloten na een winkeldiefstal. De man, een 22-jarige Harderwijker,werd omstreeks 13.30 uur in een winkel aan de Vuldersbrink betrapt op de diefstal van een pakje koekjes en een pakje bierworstjes. Toen hij de kassa zonder af te rekenen passeerde werd hij door de bedrijfsleider aangehouden en aan de politie overgedragen. De winkeldief is een veelpleger en is opgesloten in een politiecel. Tegen hem wordt proces-verbal opgemaakt.


Wezep - Automobilist belandt in sloot

Een 43-jarige automobilist uit Zwolle is dinsdagavond (22/11) door nog onbekende oorzaak in een sloot aan de Stationsweg beland. De politie kreeg rond 22.00 uur melding dat er een auto in sloot lag. Politie en ambulance gingen met spoed er heen. De bestuurder lag op het fietspad met diverse omstanders er om heen. De man wist niet wat er gebeurd was en was moeilijk aanspreekbaar. Hij klaagde over pijn aan zijn rug en aan een knie en werd per ambulance naar het Sophiaziekenhuis vervoerd. De politie lichtte de gemeente in omdat een aantal boompjes omver gereden was. De auto werd geborgen.

Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --