Gemeente Enschede

Evenementen Enschede voorbeeld voor steden

woensdag 23-11-2005

Enschede Uitburo timmert aan de weg

Met nog een aantal weken te gaan is 2005 nu al een bijzonder succesvol jaar voor de evenementen in Enschede. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij enkele deelnemers uit het samenwerkingsverband van 27 grote steden in Nederland (G27). De stad Leiden wil op korte termijn met het Enschede Uitburo om tafel gaan zitten om te leren van het evenementenbeleid in Stad Enschede. De steden Alkmaar, Nijmegen, Zwolle en Kampen hebben ook aangegeven grote interesse te hebben in de ontwikkelingen in de grootste stad van het Oosten.

De coördinator van het Enschede Uitburo is aangenaam verrast door de hoeveelheid belangstelling. "In Leiden hebben we een presentatie gegeven over ons evenementenbeleid en de ontwikkeling daarvan sinds 2001. Dit werd met zoveel enthousiasme ontvangen dat ze nu Enschede als voorbeeld willen nemen voor hun beleid." aldus Evert van den Beld van het Enschede Uitburo. "Voor ons als Uitburo is het natuurlijk een enorme opsteker dat de stad waar Rembrandt is geboren en de eerste universiteit van ons land is gesticht nu de wijsheid uit het oosten haalt. Als stad telden we al mee maar nu zijn we ook nog trendsetters geworden!"

Het evenementenbeleid van Stad Enschede heeft in 2001 geresulteerd in de oprichting van het Enschede Uitburo. Sinds de oprichting ondersteunt het Uitburo de organisatoren van evenementen in de breedste zin van het woord. Daarnaast stemt het Uitburo nieuwe en al bestaande evenementen op elkaar af, ontwikkelt en ondersteunt het nieuwe initiatieven en coördineert het buro het jaarprogramma van de stad. De evenementen worden professioneler en zijn volgende bezoekersonderzoek toonaangevend in de regio. Het succes van het beleid is terug te vinden in de groeiende populariteit van Enschede.


---