Persberichten woensdag 23 november

's-Hertogenbosch 23-11-2005

Eerste persberichten

DRONKEN VROUW RIJDT DOOR NA AANRIJDING

Sint Michielsgestel Dinsdagmiddag heeft de politie op de Venkant een 48-jarige automobiliste in haar woonplaats aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. De vrouw reed over de Berkdijk in de richting van de Venkant toen zij in een flauwe bocht naar links een geparkeerde auto schampte en doorreed. Even verderop strandde de vrouw met haar auto op de Venkant en bleek dat zij zwaar onder invloed van alcohol was. Zij is ter plaatse aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING

Vught De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens, 14 en 15 jaar, in hun woonplaats aangehouden. Zij worden verdacht van een brandstichting op de Emmasingel, die 18 oktober gepleegd werd, waarbij twee autos brandschade opliepen. Onderzoek wees uit dat deze twee jongens de brandstichting vermoedelijk op hun geweten hebben. Ze zijn allebei in verzekering gesteld.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING RUIT

s-Hertogenbosch - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Hinthamerstraat een 41-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor vernieling van een ruit. De vrouw is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat voor nader verhoor.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Rosmalen Dinsdagavond heeft de politie op Catelijnen een 40-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had getracht drie paar schoenen te stelen, maar zij werd betrapt. De schoenen hebben een totale waarde van 80 euro. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING LETSEL

Grave - Bij een aanrijding op de kruising Arnoud van Gelderweg St. Elisabethstraat te Grave op 22 november 2005 omstreeks 17.15 uur is een 18 jarige automobiliste uit Cuijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De vrouw verleende geen voorrang aan een 55 jarige automobilist uit Druten.

RIJBEWIJS INGVORDERD

Oss Van een 20 jarige automobilist uit Tiel is op 22 november 2005 zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed omstreeks 19.35 uur op de John F Kennedybaan te Oss met een snelheid van 135 km., terwijl 80 is toegestaan.

JEUGDOVERLAST

Oss Dinsdagavond omstreeks 23.00 uur zag de politie een tiental jongeren voetballen in een winkelcentrum aan de Schaepmanlaan, wat verboden is. Toen de politie stopte, ging de groep ervandoor. Twee Ossenaren, 17 en 19 jaar, werden even verderop bij de Mackaystraat door de politie achterhaald en aangehouden.

Tegen de 19-jarige jongen is proces-verbaal opgemaakt. De 17-jarige komt in aanmerking voor afdoening via Bureau HALT.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Lith Een 27 jarige man uit Nuland is op 22 november 2005 aangehouden ivm bedreiging van een 27 jarige vrouw uit Lith op de Platerstraat te Lith. De man bedreigde de vrouw met de dood na een onenigheid. De man is ingesloten.

AANRIJDING LETSEL

Veghel Een 76 jarige man uit Veghel is op 22 november 2005 omstreeks 19.15 uur zwaar gewond geraakt toen hij werd geschept door een 21 jarige automobilist uit Veghel. Deze reed met grote snelheid de Dr. Schaepmanlaan te Veghel in en schepte hierbij het slachtoffer, dat op een voetgangersoversteekplaats de weg overstak. Van de bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel Tegen een 43 jarige automobilist uit Eindhoven is op 22 november 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 23.25 uur op de Iepenlaan te Veghel.

VERNIELING RUITEN

Veghel In de nacht van 22 op 23 november 2005 zijn van het politiebureau aan het Stadhuisplein te Veghel door een nog onbekend gebleven persoon twee ruiten vernield.

Tweede persberichten

MAN AANGEHOUDEN VOOR DRUGSHANDEL

s-Hertogenbosch Op de Oranje Nassaulaan heeft de politie woensdagmorgen een 39-jarige Bosschenaar aangehouden op grond van de Opiumwet. Hij wordt verdacht van handel in drugs. Ook bleek dat de man nog 56 dagen moest zitten. De Bosschenaar is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Veghel De politie heeft woensdagmiddag in een winkel aan de Stationsstraat een 78-jarige man aangehouden. De man had getracht repen chocola te stelen, maar werd betrapt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Oss Woensdagmorgen heeft de politie in de Iman van de Boschstraat een 38-jarige Ossenaar aangehouden voor bedreiging. De man had even daarvoor een 36-jarige vrouw uit Oss met een fietsketting bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld.