Persbericht

Wayfinder Cities: Twee continenten op zakformaat

Verkreukelde papieren route- en stadskaarten krijgen concurrentie van gedetailleerde kaarten in de mobiele telefoon

22 november 2005 -- Wayfinder Cities is dè oplossing voor iedereen die graag reist, maar niet houdt van onhandige, papieren route- en stadskaarten. Het is een compact programma voor mobiele telefoons met kaarten van Europa en Noord-Amerika tot op straatniveau, die voordurend worden geactualiseerd. De software ontwikkelt zich tot een serieuze concurrent voor papieren kaarten. Wayfinder is ook de leverancier van Wayfinder Navigator, de bekroonde GPS navigatie-oplossing voor mobiele telefoons.

Geen papieren kaarten meer
Mensen die het vervelend vinden om op straat tussen het gedrang grote, papieren kaarten te raadplegen, kunnen nu kiezen voor een meer praktische oplossing. Het programma Wayfinder Cities kan op de meeste moderne mobiele telefoons* worden geïnstalleerd. De kaarten worden opgeslagen op de server van Wayfinder en voortdurend geactualiseerd. Zo beschikt u altijd over de laatste gegevens. U loopt niet meer het risico dat informatie zoals bijvoorbeeld wegomleidingen, onlangs geopende of gesloten restaurants en dergelijke, niet is opgenomen in de laatste versie van de papieren kaart.

De van Europa en Noord-Amerika beschikbare kaarten zijn gedetailleerd tot op straatniveau. Behalve adressen kunt u ook zoeken in zo'n drie miljoen POI's (points of interest), waaronder restaurants, hotels, benzinestations en winkels. POI's geven informatie over openingstijden, recensies, telefoonnummers en dergelijke, waardoor bijvoorbeeld gemakkelijk een restaurant kan worden gebeld om te reserveren.

Combinatie van wegen-, toeristische en stadskaart
Wayfinder Cities is, kort samengevat, een combinatie van een wegenkaart, een toeristische kaart en een stadsgids. "Met één groot verschil", zegt Magnus Nilsson, CEO en lid van de Raad van Bestuur van Wayfinder Systems. "Je kunt Wayfinder Cities overal gebruiken, of je nu in Rome of in New York bent." Hoewel Wayfinder Cities geen gebruik maakt van een GPS-ontvanger, krijgt de gebruiker toch informatie in de vorm van kaarten en routebeschrijvingen over hoe hij van punt A naar punt B kan reizen. Wanneer u het vertrekadres en het bestemmingsadres intoetst, geeft Wayfinder Cities de route weer, aangepast aan automobilist of voetganger. U kunt ook kiezen uit alternatieve routes, zoals wandelroutes.

Bereid uw route voor en stuur hem naar uw vrienden Wayfinder Cities bevat MyWayfinder, een online routeplanner die dient als aanvulling op de software. Op deze persoonlijke internetpagina kunt u routes voorbereiden en routebeschrijvingen sturen naar uzelf, vrienden, familie of collega's. Routes voorbereiden via uw mobiele telefoon is een uitstekende extra optie. Wanneer u bestemmingen voorbereidt via uw mobiele telefoon en opslaat in Favorieten, kunt u deze tijdens uw reis snel oproepen. Favoriete bestemmingen kunnen ook aan anderen worden doorgegeven via sms of e-mail. Een jaarabonnement op Wayfinder Cities kost ¤ 14,90 inclusief btw. U kunt ook kiezen voor route-informatie uitsluitend voor Europa of Noord-Amerika.

Bekroond
Het eerder door Wayfinder gelanceerde product Wayfinder Navigator, de GPS navigatie-oplossing voor mobiele telefoons, is meermaals bekroond door de sector en heeft goede kritieken gekregen in de vakbladen:


- In juni 2005 won Navigator de prestigieuze Handango award in de categorie 'Best application for UIQ Platform'.
- In maart 2005 won Wayfinder Navigator de 'Innovation of the Year' prijs van het IT-tijdschrift PC Professional, de meest prestigieuze award van de Duitse IT-sector.
- 'Als beste getest' in het lentenummer 2005 van het tijdschrift Mobil's GPS.
- 'Als beste getest' in het laatste nummer van Swedish Radar Magazine
- Winnaar van Ericsson's 'Mobile Application Award' 2004 in de categorie 'Best Information Application'.


* Voor een lijst van mobiele telefoons die Wayfinder Cities ondersteunen, ga naar www.wayfinder.com


--- einde persbericht ---


Noot voor de redactie,