Noterik

Noterik BV ontwikkelt IPTV portal (EDTV) voor Wegener

Amsterdam, 23 november 2005 - Wegener onderzoekt met behulp van het Eindhovens Dagblad en Noterik BV de toepassing van online video bij het aanbieden van regionaal nieuws. Wegener is de grootste uitgever van regionale dagbladen en huis-aan-huiskranten in Nederland en een belangrijke speler in West-Europa op het gebied van direct marketing.

De website van het Eindhovens Dagblad is onder de noemer EDTV gestart met de videopublicatie van regionaal nieuws. De redactie van het Eindhovens Dagblad zorgt dagelijks voor nieuwe video-items. Wegener onderzoekt hiermee de mogelijkheden om online video in te zetten om zowel de digitale uitgaven van regionale kranten aantrekkelijker te maken als extra advertentiekanalen te genereren. De video-advertenties worden waar mogelijk aangepast aan de leeftijd van de kijker.

Voor het beheren en publiceren van de online video content maakt Wegener gebruik van het door Noterik BV ontwikkelde StreamEdit platform. De software stelt de organisatie in staat om eenvoudig video content online te plaatsen en te beheren. De StreamEdit technologie wordt inmiddels door verschillende organisaties ingezet voor het beheren, analyseren en ontsluiten van digitale media. Hiertoe behoren o.a. Europese omroepen, ISPs, overheidsinstanties, uitgevers en onderwijsinstellingen.

De content is zowel beschikbaar via de internetportal als via een mobiele portal. Noterik werkt hierbij samen met Mbasics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiele interfaces en portal toepassingen.

Internet portal: www.eindhovensdagblad.nl/edtv
Mobiele portal: mobiel.ed.nl

Over Noterik BV
Noterik BV is een fullservice streaming media bedrijf gevestigd te Amsterdam en ontwikkelt software voor analyse, beheer en ontsluiting van digitale media. Noterik behoort tot de 50 snelst groeiende technologie bedrijven van Nederland (Deloitte & ING Fast 50 competitie 2003, 2004 en 2005).

Noterik B.V.
Prins Hendrikkade 120
1001 MD Amsterdam
Tel. +31-(0)20-592 9966
www.noterik.nl