ChristenUnie


Debat avond WMO Almelo woensdag 23 november 2005

ChristenUnie en CDA Almelo gaan in gesprek over WMO

De ChristenUnie en het CDA Almelo willen met christenen en anders gelovigen spreken over de bedreigingen en kansen bij de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De WMO legt een grote nadruk op het omzien naar elkaar. ChristenUnie en CDA zien dit benadrukken van naastenliefde als een uitdaging. Naastenliefde is de basis van ons christen zijn.

Maar naastenliefde is in onze samenleving niet meer vanzelfsprekend. Het individualisme viert hoogtij.

De overheid wil de zorg weer neerleggen bij familieleden en directe relaties, maar stimuleert iedereen ook om te gaan werken. Voor mantelzorg en vrijwilligerswerk zijn steeds minder mensen beschikbaar. Mensen die aangewezen zijn op intensieve zorg (zoals gehandicapten, langdurig zieken, etc.) merken nu al hoe intensief het voor familie, vrienden en kennissen is om voor hen te zorgen. Vaak is professionele zorg onontbeerlijk. Maar ook voor vele anderen wordt het moeilijk om hulp van familie en kennissen in te schakelen.

Daarom kunnen er door de invoering van de WMO allerlei spanningen ontstaan.
Zo ontstaan voor christenen en anders gelovigen nieuwe kansen om (weer) van betekenis te zijn voor de medeburgers in Almelo.

Op woensdag 23-11-2005 kunt u hierover met ons spreken. Gastsprekers zijn dhr. T. de Weger, wethouder in Enschede en H.J. Dannenberg, wethouder in Zwolle. De bijeenkomst wordt afgesloten met een forumdiscussie waaraan naast de sprekers ook de raadsleden F. Nijhof en I. ten Seldam deelnemen.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Banier, Hofkampstraat 169/173 en begint om 20.00 uur.

---