Provincie Friesland


---

ROP Fryslân

PERSUITNODIGING

Datum: 22 november 2005

Start Restauratie Opleidingsproject in Fryslân

Op woensdag 23 november gaat het Restauratie Opleidingsproject Fryslân (ROP) officieel van start. Het project voorziet in het organiseren van opleidingsplaatsen voor jongeren bij restauraties en het stimuleren van leerlingen bouw om voor het restauratieambacht te kiezen. De start van het project vindt plaats bij de Nederlands Hervormde Agnes kerk in Goutum, die op dit moment wordt gerestaureerd. Het is een zogenaamde ROP-locatie waar een leerling momenteel bezig is met het praktijkgedeelte van zijn opleiding.

Het programma ziet er als volgt uit:
12.45 uur Ontvangst

13.00 uur Welkom door de heer B. van Akker voorzitter van het college van kerkrentmeesters

13.05 uur Waarom ondersteunt provincie Fryslân het ROP? Door mevrouw C. de Vries beleidsmedewerker provincie, voorzitter van de stuurgroep ROP Fryslân en lid van de werkgroep ROP landelijk.

13.15 uur Toelichting over het landelijke netwerk van Restauratie Opleidingsprojecten door de heer H. Deupmann, coördinator ROP landelijk.

13.30 uur De heer S. Jansen, lid van college van bestuur van het Friese Poort College, over de noodzaak van samenwerking ROP 's ''vanuit opleidingsperspectief''.

13.45 uur Uitleg over de restauratie van de Agnes Kerk in Goutum, door de heer G.J. Dijkstra, medewerker van architectenbureau Kijlstra - Brouwer en begeleider van de restauratie.

14.15 uur Mevrouw E. ten Boom, coördinator ROP Fryslân over het project in Fryslân.

14.30 uur Openingshandeling door ROP-leerlingen.

14.45 uur Afsluiting

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Datum: woensdag 23 november 2005
Tijd: vanaf 12.45 uur
Plaats: NH Agnes Kerk aan de Buorren in Goutum.


---- --